Buongiorno Italia: Prodaje se Inter za 960.000.000 evra

Vreme čitanja: 7min | čet. 07.01.21. | 12:24

Juventus čekao Ronalda, a dočekao Kjezu, Roma diše za vrat Nerazurima, Kamenović i dalje opcija za Lacio

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Juventusa nad Milanom i poraz Intera od Sampdorije su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi ovog četvrtka. Apsolutni junak dana je Federiko Kjeza koji je doneo pobedu svom timu i vratio ga u trku za Skudeto, dok je negativan akter Aleksis Sančez, još jedan Konteov skupo plaćeni štićenik, uz Artura Vidala, čije su greške Nerazuri skupo platili.

Izabrane vesti

Piše se i o pobedi Rome i sledećem sudaru Đalorosih sa Nerazurima čiji će ulog biti drugo mesto na tabeli. Prostor dobijaju i pobede Lacija i Atalante koja ponovo „seva i grmi“ u Seriji A.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najbolji igrač derbija 16. kola Serije A, Milan-Juventus, Federiko Kjeza je zaradio naslovnu stranu Gazete. „Vidi kakav Juve. Kjezin šou. U trci za Skudeto ima mesta i za Staru damu”, sintetizuje se u naslovu derbi. U podnaslovu se ističe da su Rosoneri izgubili u Seriji A posle 304 dana i da je delimično za to odgovoran i kovid-19 koji je zadao završni udarac već desetkovanom timu Stefana Piolija, jer je listi odsutnih igrača, Ibrahimović, Salemakers, Benaser, Tonali, Gabija, dodao Krunića i Rebića.

Izveštaj sa utakmice počinje konstataciojm da je Kjeza lansirao Pirlov timu u borbi za Skudeto, a da je Milan i pored poraza ostao na prvom mestu. U tekstu se precizira da je osim Kjeze ključnu razliku napravila mnogo duža klupa Juventusa. Dovoljno je nabrojati imena igrača koji su ušli u drugom poluvremenu u belo-crnim dresovima i uporediti ih sa onima u crveno-crnim.

Kjeza kao Ronaldo”, posvećuje Gazeta čitavu stranicu junaku meča koji je osim dva gola pogodio i stativu, bukvalno izluđujući Tea Ernandeza. U članku se precizira da je Kjeza bio ubitačan u duelima jedan na jedan, a da je Fabio Paratiči imao dodatnu satisfakciju što je treći gol Bjankonera bio delo dvojice igrača koje je doveo u prošloj godini, Kuluševskog i Mekenija.

Aplauzi za Meastra. Pirlo: Video sam moj Juve, onaj koji komanduje”, citira se izjava kormilara Juventusa koji je bio vidno zadovoljan zbog trijumfa. Pirlo je naveo da je pripremio meč tako da igra na kartu duela Kjeza-Ernandez, kao i da je za njega Rabio najbolji vezni igrač Juvea. „Ni sam Rabio ne zna koliko su veliki njegovi potencijali. Bentankura sam morao da zamenim, jer je rizikovao da dobije drugi žuti karton, a Dibalu jer se više nije držao na nogama”, objasnio je Pirlo.

Inter se drži noktima i zubima za Lukakua. Poraz od Sampdorije, a u nedelju eto Rome”, piše Gazeta o delikatnom momentu Nerazura koje u sledeća dva kola čekaju izazovne provere protiv Đalorosih a zatim i Juventusa. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Inter oboren na ispitu kao i da je dominirao na Marasiju ali da nije umeo da pretoči u golove nadmoć na terenu. U izveštaju se kaže da je Ranijeri nadmudrio Kontea igrajući sa Keitom i Damsgardom u napadu. Na drugoj strani se podvlači da je Aleksis Sančez, igrač koga je Konte doveo u Inter, bio toliko loš da je bilo iritantno gledati ga u pojedinim delovima meča. Gazeta podseća da je Sančez i pored toga što se zna da je očajan izvođač jedanaesteraca juče bukvalno oteo loptu Lautaru i promašio osmi od poslednjih 12 izvedenih penala.

U drugom tekstu se navodi da se juče videlo koliko Inter zavisi od Lukakua i da bez njega Nerazuri vrede mnogo manje kao i da nema adekvatnu alternativu. “Sve je očiglednija potreba za četvrtim špicom: Eder i Pele će biti low cost prilike na kraju prelaznog roka”, tvrdi Gazeta.

Fonseka pronašao Borhu Majorala i sada cilja drugo mesto”, piše milanski dnevnik da je trener Rome izašao kao dvostruki dobitnik. U Krotoneu je osvojio sva tri boda, a uz to je odmorio svoje najbolje igrače, Veretura, Džeka i Pelegrinija za meč sa Interom u nedelju na kome će ulog biti drugo mesto na tabeli.

Leti Atalanta, mašina za davanje golova. Liverani kući, vraća se D’Aversa”, navodi Gazeta da Boginja ponovo melje svoje protivnike kao i da je došlo do promene na klupi Parme. Liverani je platio cenu četiri uzastopna poraza u prvenstvu i na njegovo mesto dolazi D’Aversa koji je vodio emilijanski tim do pre pola godine.

CORRIERE DELLO SPORT

„Romajoral”, napravio je Korijere kovanicu od imena Rome i prezimena pojačanja iz Real Madrida posle odlične predstave španskog centarfora u Krotoneu. U nadnaslovu se ističe da je Borha postigao dva gola i isposlovao penal za njegov tim koji je Mhitarjan pretvorio u gol. U podnaslovu se kaže da je Roma stavila tačku na meč u prvom poluvremenu i da se sada nalazi na samo tri boda od drugog mesta na tabeli, a četiri od liderske pozicije. „Fonseka: sada želimo da uhvatimo Inter”, decidiran je trener Rome koji želi da skine i tabu da ne uspeva da pobedi protiv velikih klubova u Seriji A. U ovoj sezoni Fonseka je doživeo dva debakla kada se od njega i njegovih momaka očekivao kvalitativan skok, protiv Atalante i Napolija, tako da se svi pitaju da li će u nedelju biti „treća sreća“ ili potvrda da „nema dva bez tri“.

Osim što je odmorio svoje najznačajnije fudbalere, Fonseka će moći da računa u nedelju i na Spinacolu. U drugom tekstu se izveštava da je Portugalac tražio od novog generalnog direkora Tijaga Pinta da mu dovede dva pojačanja. Radi se o jednom napadaču i jednom spoljnom veznom sposobnom da igra i u ulozi beka. Istovremeno, kormilar Rome je dao zeleno svetlo za prodaju Dijvare u januarskom prelaznom roku.

Neumoljivi Imobile, Lacio se pokrenuo ka Evropi”, naslov je izveštaja sa utakmice Lacio –Fjorentina na kojoj se videlo zašto su Ljubičasti omiljena žrtva Nebeskoplavihi u Seriji A. Čak i kada ne igra na visokom nivou, Lacio pronađe način da pobedi Fjorentinu. Na unutrašnjim stranama se podvlači da predsednik Lotito nikako ne bi smeo da proda Kaiseda u januaru imajući u vidu sve ozbiljnije glasine o njegovom odlasku. Korijere piše i da bi Senad Lulić u sledećim danima trebalo da počne da trenira sa ostatkom ekipe i da će od uspešnosti njegovog uključivanja u tim zavisiti da li će Lacio kupiti spoljnog veznog ili ne u januaru. Bradarić i Kamenović ostaju na meti rimskog kluba a počele su da kruže i priče da bi Zinčenko mogao da pojača redove Inzagijevog tima.

Juve i Kjeza za Skudeto, Milan pao”, naslov je Korijerea povodom ishoda poslednjeg meča 16. kola na San Siru. U redakcijskom komentaru se ističe da je ovo šampionat bez gazde i da se trka za titulu ne limitira samo na tri tima sa severa, Milan, Inter i Juve.

Korijere nastavlja i svoju priču da famlija Žang ozbiljno radi na prodaji Intera i da su jedan investicioni fond iz Katara kao i firma BC Partners ozbiljno zainteresovani da kupe Nerazure. Rimski dnevnik tvrdi da Žangovi traži 960.000.000 evra za prodaju Intera, što je 300.000.000 evra više od cene koju su kineski tajkuni platili.

TUTTOSPORT

Juve, vera u Skudeto” ili „Juve, Fede za Skudeto”, može na dva načina da se interpretira naslov torinskog dnevnika s obzirom na to da je Kjezin nadimak „Fede“, što bukvalno znači vera. „Velika proba snage Bjankonera, uspešno položena zahvaljujući fantastičnom Kjezi, autoru dva gola. Rosoneri izgubili oreol nepobedivih posle serije od 27 utakmica bez poraza”, stoji u podnaslovu.

Kjeza superstar: Svakoga dana nešto naučim od Ronalda i Dibale”, rekao je najbolji igrač derbija. Federiko je dodao da je izašao s terena iz predostrožnosti pošto je osetio bol u kuku, ali da je u suštini dobro i da će biti na raspolaganju za meč sa Sasuolom.

U izveštaju sa utakmice se zapaža da je pobeda Juvea plod Kjezinog dobijenog duela sa Teo Ernandezom. Italijan nije samo postigao dva gola već je potpuno neutralisao ofanzivni potencijal bivšeg igrača Real Madrida. List je pohvalio i Dibalu, pogotovo za asistenciju za prvi gol Kjeze.

Tutosport se bavi i potezima dva tima na fudbalskoj pijaci. „Maldini pokušava da završi transfer Simakana i da dovede Konea. Pozitivan bris Krunića na kovid-19 komplikuje planove oko njegove prodaje, dok je klub odbio molbu Bajer Leverkuzana za pozajmicu Haugea”, izveštava list. Za Juve se kaže da je u centru pažnje potraga za četvrtim centarforom i da sportski direktor očekuje poteze Napolija i Milika. U Juveu se nadaju da bi u poslednjim satima prelaznog roka mogla da se ukaže prilika da se pod povoljnim uslovima uzme poljski napadač.

Samp bivših kaznila Inter”, aludira se ispod zaglavlja da su trener Klaudio Ranijeri, i igrači Balde Keita i Antonio Kandreva prekinuli seriju od osam vezanih pobeda kluba čije su boje branili u prošlosti. U izveštaju sa utakmice se prenose uobičajene žalopojke Antonija Kontea posle svakog poraza ili remija, ovoga puta je treneru Nerazura bila kriva sreća koja ime je okrenula leđa: „Sreća nas je zaboravila”, jadao se Konte.

Toro je živ, sada su potreban pojačanja”, predstavlja se remi Torina sa Veronom gotovo kao pobeda imajući u vidu način na koji su igrčai Marka Đampaola izbegli poraz na svom terenu. U tekstu na unutrašnjim stranama se podvlači da je sportski direktor Granata Vanjati potvrdio zainteresovanost njegovog kluba za Kuamea iz Fjorentine.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićBuongiorno ItaliaBorha MajoralAleksis SančezFederiko Kjeza

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara