Buongiorno Italia: Razvode se Juve i Dibala; raspad Intera

Vreme čitanja: 6min | pon. 21.02.22. | 13:24

Kako će Inzagi prebroditi prvu krizu na klupi milanskog kluba...

Sada da je lako konstatovati da je Inter u krizi, da napad sa da je lako konstatovati da je Inter u krizi, da napad sa Lautarom Martinezom, Džekom, Koreom i Aleksis Sančezom, ne funkcioniše, da Samir Handanović nije više golman koji je bio do pre dve godine, da Čalhanoglu ima velike oscilacije u igri za klub koji ima šampionske ambicije a da je Arturo Vidal bleda senka samog sebe.

Valja se podsetiti da je bilo i među bivšim fudbalerima a sadašnjim komentatorima na italijanskim televizijama i radio stanicama, onih koji su tvrdili da Inter nije ništa izgubio sa odlaskom Lukakua i dolaskom Džeka, odnosno da jedan vredi koliko i drugi. Govorilo se da je Lukaku gušio Lautara Martineza i da će Argentinac procvetati po odlasku Belgijanca.

Izabrane vesti

U međuvremenu su sumnjičavi shvatili zašto u Milanu nisu želeli da daju platu Čalhanogluu od pet miliona evra i zašto su u Formelu slavili kada su „udomili“ Koreu za 31.000.000 evra u Inter a doveli Zakanjija iz Verona za 6.000.000 evra.

Simone Inzagi je u svih pet godina u Laciju imao gori učinak u drugom delu prvenstva. Smatralo se da je takav hod bio više posledica kratke klupe koju je imao na raspolaganju u Formelu nego njegovih limita u vođenju ekipe. Mnogi su se ironično smejali kada je Lotito u jednom od svojih teatralnih telefonskih razgovora tvrdio da je tim Lacija „Ferari“ ali da Inzagi ne zna baš najbolje da ga „vozi“. Možda oholi predsednik Nebeskoplavih i nije bio skroz u krivu kako se tada činilo?

Iz nedelje u nedelje se podseća na golgeterski učinak Lautara Martineza, Džeka i Aleksisa Sančeza u 2022. godini. Broj utakmica raste a golovi stižu samo u tragovima: od Lautara nijedan, od Džeka dva i Aleksisa Sančeza jedan.

Handanović je godinama bio jedina svetla tačka Intera. Kapiten je spasavao Nerazure od poraza i poniženja i bio najzaslužniji što su ostajali zakačeni barem za zonu Lige Evrope. Slučaj je hteo da uspon Intera na tabeli koincidira sa silaznom putanjom Handanovićevih partija.

Utakmica sa Sasuolom je demonstrirala koliko je Marcelo Brozović važan igrač za Inzagijev tim. Bez hrvatskog igrača, uprkos njegovim nedostacima, Inter se muči da razvije igru a na sredini terena duva promaja. Dok se odsustvo Brozovića i te kako osećalo, po ko zna koji put u ovoj sezoni Ivan Perišić je bio najbolji igrač Intera.

Aleksis Sančez je posebna priča. Čileanac je kao muva koja zuji na terenu i nikada nije na pravom mestu u pravo vreme. Od igrača koji je pre deset godina žario i palio u dresu Udinezea ostalo je samo ime i narcistični ego.

Inzagi prolazi kroz prvu krizu na klupi Intera, samo pet bodova u pet utakmica Serije A uz gol razliku 4:7, plus tri poraza u roku od dve nedelje, sva tri na San Siru (Milan, Liverpul, Sasuolo) uz gol razliku 1: 6, nisu zvono nego zvonik na uzbunu. Od načina na koji će izaći iz tunela ne zavisi samo njegova sudbina na klupi milanskog kluba već i put kojim će se nastaviti karijera Simonea.

 Kormilar Intera ima veliku sreću da se našao na klupi Nerazura u godini u kojoj je Milan i dalje u fazi stvaranje velikog tima, Juventus je u interregnumu između završetka jednog i početka drugog ciklusa, Atalanta je masakrirana povredama i sudijskim greškama, Napoli takođe, a rimski klubovi prolaze kroz krizu identiteta sa novim trenerima. Drugim rečima, Inzagi ima životnu šansu da osvoji prvi skudeto u trenerskoj karijeri.

Jedina pozitivna nota sa jučerašnjeg debakla Intera na San Siru je Đanluka Skamaka. Centarfor Sasuola je posle izjava pre meča sa jasnom aluzijom na njegovu blizinu Interu, krajnje odmereno proslavio gol dat Handanoviću. Ako je i bilo sumnje čije će dres Skamaka nositi u sledećoj sezoni, više ih nema.

Interu može da bude za utehu i činjenica da je Sasuolo prvi klub posle pola veka koji je uspeo u jednoj sezoni da porazi na gostovanjima veliku severnu trojku, Juve, Milan i Inter.

MILANOV REMI U SALERNU MANJE GORAK POSLE PORAZA INTERA

Milan se još jednom okliznuo na koru od banane u momentu kada je trebalo da napravi kvalitativni skok u procesu sazrevanja u top tim. Od dolaska Stefana Piolija u Milanelo Rosoneri su gotovo redovno pravili pogrešne korake na tzv. tranzitnim utakmicama. Sasuolo, Udineze, Specija i Salernitana će biti ključni krivci ako Milan ostane kratkih rukava u trci za skudeto ili bolje rečeno pružene partije Milana na tim mečevima. Protiv pomenuta četiri kluba Rosoneri su osvojili samo dva od mogućih 12 bodova.

Na putu Milana u sledeće dve nedelje će se ponovo isprečiti Udineze, zatim Inter u Kupu Italije i Napoli. Pod uslovom da izađe neograban protiv timova iz Friulija i Napulja, šampionska staza će biri raskrčena.

Rafael Laeao je juče navijačima odgovorio potvrdno na pitanje da li će produžiti ugovor sa Milanom. Leao je došao u jednu varošicu pored Milana da bodri svog druga i nije mogao da izbegne radoznalost gledelaca i tifoza Milana. Istovremeno, Zlatan Ibrahimović juri ka oporavku za meč sa Interom u Kupu Italije.

JUVE I DIBALA, RAZVOD JE SVE BLIŽI

Nova povrda Paula Dibale zbog koje neće moći da igra protiv Viljareala mogla bi da bude tas na vagi u pregovorima sa Juventusom oko novog ugovora. Uprava Stare dame nastavlja da spušta ponudu Dibali i imajući u vidu njegove sve češće povrede i želi da veže primanja za broj utakmica i učinak na terenu. Takav pristup otkriva nedvosmisleno da se u Kontinasi ne boje da bi Dibala mogao da digne sidro, štaviše neki to i priželjkuju.

Tutosport je danas napravio listu pro i kontro za produžetak ugovora Juvea sa Dibalom. U korist nastavka saradnje se nabrajaju talenat igrača koji nije upitan, činjenica da je postao simbol Juvea i da postoji sintonija sa navijačima i klubom kao i da je apsolutno kompatibilan sa Dušanom Vlahovićem.

Protiv Dibalinog ostanka u Kontinasi su nedoumice vezane za sklonost prema povredama, oscilacije u igri, zahtev od 10 miliona evra po sezoni i ponašenje na par utakmica, posebno protiv Udinezea.

U međuvremenu, u odsustvu Dibale, protiv Viljareala će u napadu igrati Kvadrado pored Dušana Vlahovića i Alvara Morate.

U Španiju, osim Dibale, neće putovati Kjelini i Rugani dok je Bonuči mnogo bliži klupi nego startnom dresu. Tandem centralnih bekova sa De Lihtom će kompletirati Danilo.

NAVIJAČI I DALJE UZ MURINJA FRIDKINOVI SVE MANJE

Tifozi Rome, uprkos svemu, nastavljaju da pružaju bezerezervnu podršku Žozeu Murinju. U Trigoriji je juče postavljen transparent sa porukom portugalskom stručnjaku: „Naša vera, tvoj karakter, grad je uz tebe“. Na društvenim mrežama je veoma popularan haštag „sa Murinjom za Romu“.

Međutim, dok su navijači i dalje bezuslovno uz Žozea, klub se prvi put ogradio od postupaka trenera. Naime, Murinjo zbog uvredljivih aluzija, gestova i rečnika upućenom sudiji Pairetu riskira da dobije tri utakmice suspenzije. Portugalac je prvo gestiklulirao telefonski poziv a zatim je u tunelu na putu ka svlačionicama provocirao arbitra pitanjem „Da li je dobio poziv od Juventusa“. S obzirom na to da su Murinjove reči čuli delegat na utakmici i drugi zvaničnici, one su ušle u izveštaj abritra i Murinjo će biti kažnjen i novčano. Vlasnici kluba, to jest AS Roma, su se javno izvinili Pairetu zbog ponašanja Murinja.

Na tapetu se ponovo našao i Nikolo Zaniolo. Talentovani igrač Rome je zajedno sa Stefanom El Šaravijem proveo noć u jednom rimskom lokalu o čemu je svedočanstvo stiglo kroz video zapise na društvenim mrežama. Zaniolo i El Šaravi su se oglušili na preporuku kluba da se uzdrže od noćnih izlazaka jer su četvorica fudbalera Rome van stroja zbog Kovida-19 i potrebno je limitirati na najmanju moguću meru mogućnost od novih slučajeva zaraze. Zaniola i El Šaravija čeka novčana kazna a Murinjo će odlučiti da li će se sankcije zaustviti samo na tome.

 

 


tagovi

Žoze MurinjoEdin DžekoLautaro MartinezSamir HandanovićPaulo DibalaSimone InzagiFilipo Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara