©Reuters
©Reuters

Buongiorno Italia: Sergej želi samo Juve, Brozović traži hleba preko pogače

Vreme čitanja: 5min | pet. 30.06.23. | 13:26

Vlahović bi lako mogao da se nađe u kolu koje se očekuje da pokrenu Bajern ili Pari Sen Žermen

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Tutosport tvrdi, pozivajući se na okruženje Sergeja Milinkovića-Savića, da srpski reprezentativac želi samo Juventus i da je spreman da, ako ne bude realizovan transfer ovog leta, sačeka sledeću godinu i preseli se u Torino bez evra obeštećenja.

Izabrane vesti

Nalazimo se tek na početku prelaznog roka i sve strane primenjuju strategije sa kojima misle da ostvare vlastite interese. Lacio želi 40 miliona evra za Sergeja, Juventus nije voljan da plati više od 20 plus jedan igrač. U slučaju da su informacije torinskog dnevnika, bliskog Juveu, tačne, onda vreme radi za Staru damu.

Predsednik Lacija Klaudio Lotito važi za teškog pregovarača i kad kupuje i kad prodaje. Takođe, i pored toga što je često pragmatičan, zna da se zainati po cenu da ga to košta nekoliko miliona evra. U slučaju Milinković Savića nije isključeno da Lotito pokaže više tvrdoglavost nego pragmatizam, odnosno da ga ne pusti bez dogovorenih 40.000.000 evra. To je cifra oko koje su se predsednik Lotito i Mateja Kežman dogovorili, barem tako tvrde u Rimu. To znači da Sergej može da ode u bilo koji klub koji preko Kežmana stavi pomenutu sumu na sto. U protivnom, SMS može, što se tiče Lotita, i da ostane do isteka ugovora. Takva opcija postaje, izgleda, i sve prihvatljivija za srpskog asa.

Računica ima svoju logiku sa sve tri strane. Lacio bi sa Milinković Savićem imao velike šanse da se ponovo plasira u Ligu šampiona, što će sledeće godine biti još važnije jer će LŠ donositi više novca budući da će se igrati duplo više utakmica. Sergejev interes je da iskoristi prozor Lige šampiona u sledećoj sezoni i dovede u poziciju sebe da može da traži visoku premiju za potpis jer dolazi kao slobodan igrač i veliku platu, značajno veću od aktuelne koja iznosi, sa bonusima između 3.500.000 i 4.000.000 evra. I Juveu bi moglo da ide u prilog da sačeka još godinu dana imajući u vidu da Bjankoneri u sledećoj sezoni neće igrati, po svoj prilic, evropska takmičenja.

Postoji i scanrio po kojem bi Stara dama mogla da poveća svoju ponudu Laciju za Milinkovića. Da bi se to dogodilo potrebno je da Juve proda Artura i Mekenija i da smanji platu ili proda Pola Pogbu. U takvoj konstelaciji Milinković Savić bi postao ne samo dodatna vrednost Juvea već i neophodni igrač.

VLAHOVIĆ NA RINGIŠPILU VELIKIH NAPADAČA

Svi čekaju Bajern iz Minhena i PSŽ. Izgleda da su šampioni Nemačke i Francuske ti klubovi koji treba da zavrte ringišpil velikih napadača. Bavarci traže top napadača i voljni su da potroše dosta novca, baš kao i parižani. Hari Kejn je prvi izbor Bajerna, Viktor Osimen PSŽ-a. Treba držati na oku i Kilijana Mbpaea. U toj vrtešci napadača bi mogao lako da završi Dušan Vlahović. Na vrata sprskog centarfora bi mogli da zakucaju brojni evropskih klubovi, a u poslednja 24 sata se ponovo zavrtela priča oko Real Madrida, odnosno da bi Dušan mogao da bude rešenje ako Mbape ne dođe u Real ovog leta. Juveova početna cena je 80.000.000 evra, ali su srpemni da pregovaraju i za neštu nižu sumu novca koja bi uključivala bonuse vezane za učinak Dušana i uspehe novog kluba.

Osim Real Madrida, Vlahović je veoma validna alternativa za sve top klubove u Evropi u slučaju da ne realizuju svoje primarne ciljeve. Osim Real Madrida, tu su Mančester Junajted, Čelsi, Njukasl i vrlo je verovatno da će u igru ući i Totenhem ako proda Kejna Bajernu. Podstimo, bivši sposrtski direktor Bajerna Braca Salihamidžić je želeo da dovede Dušana u Bajern ali je u međuvremenu smenjen, glavnu reč ponovo vodi Rumenige i on bi želeo Harija Kejna.

ARAPI BI DA ŠTEDE NA INTERU, ALAVI BROZOVIĆ

Al-Nasr je voljan da plati 100 miliona evra Brozoviću da igra tri seozne u Saudijskoj Arabiji ali ne želi da plati dogovorenu cifru od 23.000.000 evra na ime obeštećenja Interu. Zbog tog motiva Inter je blokirao ceo posao i Marcelo Brozović se nije podvrgnuo medicinskim pregledima kao što je bilo predviđeno.

Da sve bude još grotesknije Brozović je tražio od Intera otpremnninu, ili narodski rečeno hleba (kruha) preko pogače: nekokoliko miliona evra od Intera na sto miliona obećanih od Arapa. Postoji mogućnost i da je Hrvat to namerno uradio jer ne želi da ide u Saudijsku Arabiju i čini sve da posao propadne kako bi ostao u Evropi, u Interu ili nekom velikom klubu, Bareseloni po mogućstvu.

Komplikacije oko posla Brozović usložnjavaju kockice oko dolaska Fratezija iz Sasuola. U Apijano Đentilesu su se nadali brzom okončanju pregovora sa AL-Nasrom što bi im omogućilo da preduhitre konkurenciju koja takođe želi da angažuje italijnskog reprezentativca iz Sasuola.

Dogovor između Intera i Sasuola je podrazumevao dvadsetak milona u kase kluba iz emilije plus igrač iz podmlatka Intera (Samuele Mulatijeri). Sada je sve i dalje u igri i Roma i Milan mogu da krenu u novi napad.

Za razliku od Brozovića, Romelu Lukaku je odbio ponudu Al-Hilala od 120 miliona dolara za tri godine. Sada je na potezu predsednik Žang koji bi trebalo da izađe sa ponudom za otkup Belgijanca. U Čelsiju su prilično narogušeni jer je saudijski klub nudio 50.000.000 evra za igrački karton Big Roma.

Inter neće morati da plati 50.000.000 evra, ali će morati da potroši veći deo novca koji planira da uzme od transfra Andrea Onane u Mančester Junajted. Inače, pregovori sa Junajtedom oko čuvara mreže su ušli u završnu fazu i konkretne vesti bi mogle da stignu do kraja dana.

Oko kandidata za naslednika Onane imamo dve škole mišljenja. Prva zagovora da se uzme mlad i perspektivan golmam, kao Mamardašvili iz Valensije ili Trubin iz Šahtjora koji je ostavio odličan utisak na mečevima koje su Nerazuri igrali protiv Ukrajinaca u Ligi šampiona. Druga opcija je da se angažuje iskusni čuvar mreže i u tom kontekstu kruže imena Zomera, Ljorisa i Navasa.

Problem za Inter je što ne ostaje mnogo novca za novog golmana ako plati otkup Lukakua 30-40 miliona evra. Upravo, zbog toga nije isključeno da iskusni Handanović potpiše ugovor na još godinu dana sa Interom na pragu pete decenije života.

PIŠE: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaDušan VlahovićSergej Milinković SavićMarcelo Brozović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara