(©Reuters)
(©Reuters)

Buongiorno Italia: Slučaj Imobile trese Italiju, srpski vitamini za Juve

Vreme čitanja: 5min | pon. 26.09.22. | 11:19

U Laciju zadovoljni što će SMS već sutra biti na treningu ekipe

Selektor italijanske reprezentacije Roberto Mančini poručio je urbi et orbi fudbalerima, klubovima, ali i kompletnoj javnosti da voli više reprezentaciju i da je više uz nju. U FS Italije kažu da Mančini nije mislio na Čira Imobilea koji je uvek pokazivao privrženost dresu „Azura“ igrajući i kada je povređen.

Juče je Čiro Imobile praktično u momentu kada je trebalo da uđe u avion na Malpensi za Budimpeštu saznao da neće putovati. Kapiten Lacija je želeo da bude sa svojim reprezentativnim drugovima, čak i u slučaju da ne uđe u igru, međutim sa vrha je stiglo naređenje da ostane u Italiji.

Izabrane vesti

Gazeta delo Sport koja nikada nije bila „nežna“ prema predsedniku Lacija i novopečenom senatoru Klaudiju Lotitu je izašla sa rekonstrukcijom čitave priče koja upućuje na pritiske koji su stigli iz Formela da Imobile ostane u Italiji.

Na kraju, zvanično, Imobile nije otputovao jer su Mančini i FS Italije odlučili da ne treba rizikovati ozbiljniju povredu centarfora. Pitanje Gazete ostaje legitimno: „Ako je doneta takva odluka, zašto ste dovezli Imobilea praktično do vrata aviona?“

Imobileov slučaj je vratio na površinu stare priče o nedovoljnoj privrženosti i posvećenosti italijanskih igrača i klubova reprezentaciji. Za Italijane je posebno bolno što su svedoci da stranci trče u reprezentaciju i stavljaju interese nacionalne selekcije ispred klupskih – primer Dibale je eklatantan, kao i Brozovićev – dok su Azuri poslednja rupa na svirali za sve: fudbalere, klubove ali i medije koji se, po pravilu, sete nacionalne selekcije samo kada ostvari velike uspehe ili pretrpi debakle.

Inače, Italija večeras ima šansu da se plasira na Fajnal for Lige nacije ako pobedi Mađarsku jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja. Mančini, pored Imobilea, ne može da računa na veliki broj povređenih igrača plus Zaniola koji nije pozvan u reprezentaciju jer se nije poneo korektno prema nacionalnoj selekciji i Mančiniju prošlog juna.

Inače u Laciju su osim prevremenog povratka Imobilea u Formelo vrlo zadovoljni i činjenicom da će Sergej Milinković Savić već sutra biti na raspolaganju Sariju na treninzima za meč sa Specijom sledećeg vikenda.

BROZOVIĆ NOVA INZAGIJEVA GLAVOBOLJA

Sprema se savršena oluja u Apijano Đentileu. Inter je u krizi, Simone Inzagi prilično dezorijentisan, kalendar Nerazura u prvih deset dana oktobra je paklen (Roma, Barsalona, Sasuolo, Barselona), a tim je ostao bez Marcela Brozovića u sledeće tri-četiri nedelje.

U prošloj sezoni Inzagi je izgubio skudeto kada je ostao bez hrvatskog reprezentativca zbog povrede, sada bi mogao da ostane bez posla ako ne bude pronašao adekvatno rešenje. Logika navodi da bi Inzagi trebalo da pruži poverenje mladom Kristijanu Aslaniju. Dvadesetogodišnji fudbaler je doveden u Inter da bi bio alternativa za Brozovića, ali ga Inzagi praktično nije uopšte upotrebio na prvih devet mečeva u sezoni, odigrao je sveukupno 29 minuta, odnosno tri minuta po meču. Čak i kada je izlazio Marcelo, ulazili su drugi igrači, a ne Aslani.

(©Reuters)(©Reuters)

Paralelno, izjava Denzela Dumfrisa da u Interu još nisu preboleli izgubljeni skudeto iz prošle sezone objašnjava zašto je Inzagijeva ekipa dekoncentrisana, a ponekad i malodušna i rezignirana.

Vratile su se i glasine da bi PSŽ mogao ponovo da zakuca na vrata Milana Škrinjara i da ga odvede u januaru za 30.000.000 evra. Inter se nalazi u veoma nezgodnoj situaciji: Slovak, izgleda, nema nameru da produži ugovor koji ističe sledećeg juna tako da se pretpostavlja da Inter ne bi imao kud ako bi Parižani zaista ponudili 30 miliona evra u zimskom prelaznom roku.

U sredu će se održati sednica Upravnog odbora Intera koja će registrovati minus od 130 do 140 miliona evra za prošlu sezonu što povećava verodostojnost glasina da bi Nerazuri u januaru morali da žrtvuju jednog od startera. Škrinjar i Dumfris su u vrhu liste igrača za „žrtvovanje“:

SRPSKI VITAMINI ZA JUVENTUS

Nastup Dušana Vlahovića i Filipa Kostića u dresu Srbije protiv Švedske je pokazao da Srbi nisu problem u Juventusu. Štaviše, oni su prve žrtve taktike, loše forme drugih igrača Juventusa ili nedoraslosti pojedinaca da nose dres Stare dame.

Srpski vitamin: šutira, dodaje, igra. Juve, da li si videla u reprezentaciji potpuno drugačijeg Vlahovića“, piše u današnjoj Gazeti.

Svi parametri Vlahovića i Kostića su bili drastično bolji protiv Šveđana nego prosek koji su imali u Juveu. To posebno važi za Dušana koji je mnogo više učestvovao u igri, duplo više šutirao ka vratima protivnika, asistirao, imao duplo veći broj pasova i značajno bolji procenat uspešnih dodavanja.

Takođe, bilo je očigledno da je sa Kostićem, Milinkovićem i Lukićem na sredini terena i Tadićem i Mitrovićem u napadu, srpski centarfor bio onaj stari zbog kojeg je Juve i platio 80.000.000 evra.

(©MN Press)(©MN Press)

U Torinu s nestrpljenjem čekaju sutrašnji duel sa Halandom u Norveškoj, a Masimo Mauro, nekadašnji as Juvea, dao je konkretan savet Dušanu: „Mora da poboljša štopovanje i kontrolu lopte kako bi mogao češće da igra licem ka golu a ne leđima. U tom smislu bi mu bilo korisno da detaljno analizira kretnje i rad nogu Batistute koji je bio autentični majstor takve igre“.

Nova loša vest za Juve je stigla iz mlade reprezentacije Italije pošto se povredio Mireti i sigurno neće moći da igra protiv Bolonje. Dobra vest je da se vraćaju na raspolaganje Lokateli, Rabio, Aleks Sandro, ali i Ščesni, Kvadrado i Milik.

MILAN INTERNACIONALE

Zvuči kao oksimoron, ali brojevi su neumoljivi: Milan je mnogo više internacionalan nego Internacionale. Više od 82 odsto ukupnog vremena koje su igrači Milana proveli na terenu otpada na strance, manje od 18 odsto na Italijane. Takođe, Milan će imati najmanje deset, a možda i 11 igrača na Mundijalu u Kataru, više od bilo kog drugog kluba u Seriji A i to bi mogao da bude veliki problem za Stefana Piolija u ovoj sezoni.

Kupovina mladih i perspektivnih igrača je deo strategije Paola Maldinija i Rikija Masare koji je dao više nego odlčne rezulteta dosada, ali bi u ovoj sezoni mogao da bude mač sa dve oštrice. Naime, postoji bojazan da bi fudbaleri, kako se bude približavao Mundijal, mogli da počnu da kalkulišu i da se „čuvaju“ od prevelikih napora i da smanjuju rizik od povreda.

U međuvremenu Pioli će morati da se suoči i sa prvim velikim prolemima oko sastava jer protiv Empolija neće imati Menjana, Tea Ernandeza, Kjaera i najverovatnije Tonalija. U Milanelu se i dalje nadaju da bi Tonali i Ernandez mogli da budu spremni za Čelsi i Juventus.


tagovi

Filip KostićDušan VlahovićJuventusInterMarcelo BrozovićMilanSerija A

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara