Buongirono Italia: Rađa se nova Roma

Vreme čitanja: 6min | sre. 16.09.20. | 12:33

Džeko bliži Juventusu od Suareza, gust saobraćaj u Interu, Laciju fali samo pojačanje u odbrani

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Bleki Milenković se našao danas na naslovnici Gazete i prekršten je u Milankovića, pošto je njegov bivši trener Stefano Pioli baš zagrizao da ga ima ponovo pod komandnom palicom u Milanelu. Veliki prostor dobija vrteška napadača koja predviđa dolazak Milika u Romu i Džeka u Juventus, kao i pojačanja Rome u odbrani, Kumbula i De Šiljo. Za Inter se kaže da se sprema veliki saobraćaj na izlazni i ulaznim vratima: Apijano Đentile bi trebalo da napusti od sedam do devet fudbalera a najavljuje se dolazak petorice. Trener Napolija Rino Gatuza igra na kartu spoja mladih i iskusnih fudbalera, počev od špica napada koji će činiti trio Insinje-Osimen-Mertens.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji sportski dnevnik u Italiji otvara današnje izdanje pričom o sve jačoj nameri Milana da dovede Nikolu Milenkovića u svoje redove. U tekstu sa naslovom „Đavolove želje: Milan u punoj brzini za Milenkovića” se kaže da je trener Rosonera Stefano Pioli stavio kao primarni prioritet dovođenje Blekija u Milanelo. Paolo Maldini je na otvaranju pregovora stavio na sto 20.000.000 evra, predsednik Fjorentine Komiso traži duplo više. Veruje se se da bi posle dugih i teških pregovora mogao da se nađe kompromis na polovini puta, oko 30.000.000 evra. Da se ide u tom smeru potvrđuje činjenica da je klub iz Firence već kontaktirao Facija iz Rome koji bi trebalo da uskoči u tim Jakinija u slučaju da Milenković ode u Milan do početka oktobra.

Druga vesta na naslovnici Gazete se odnosi na transfer Džeka u Juventus. „Toranj za kralja”, aludira list da bi kapiten Rome bio idealan partner Kristijana Ronalda u napadu Juventusa. Na strani dva i tri se precizira da je Juve odustao od Suareza iako će Urugvajac pokušati da dobije italijanski pasoš u sledećih nekoliko dana. Milanski dnevnik objašnjava da je Juveov izbor Džeka ima dva ključna motiva: komplementarnost sa ostalim igračima u špicu i činjenica da bi Stara dama previše rizikovala sa čekanjem Suareza imajući u vidu rokove za predavanje lista igrača za Ligu šampiona. U članku se još precizira da i dalje sve zavisi od Milika pošto se čeka, još uvek, na njegov pristanak da pređe u Romu. Prema dostupnim informacijama Poljak traži duplo veću platu od one koju ima u Napoliju, odnosno 5.000.000 evra.

Rađa se nova Roma. Kumbula, Milik i De Šiljo: vreme je za poletanje”, najavljuje se nova Roma koja će pored trojice pomenutih igrača imati i Pedra na raspolaganju. Sa novim pojačanjima rimskim klub se podmalađuje i smanjuju se troškovi za plate međutim pitanje je koliko su Đalorosi jači u odnosu na prethodnu sezonu s obzirom na to da su izgubili senatore i najbolje igrače iz prošle sezone (Kolarov, Smoling, Džeko) plus Zaniolo koji će odsustvovati celu sezonu zbog povrede kolena.

Gust saobraćaj u Interu: odlaze sedmorica a dolaze petorica fudbalera. Hakimi je već u formi”, objedinjuje Gazeta na naslovnici tekstove o prelaznom roku Nerazura i jučerašnjoj proveri sa Luganom. Po saznanjima Gazete na transfer listi igrača na koje Konte definitivno ne računa se nalaze: Godin, Žoao Mario, Vesino, Dalber, Asamoa, Kandreva i Brozović. Na spisku igrača pod znakom pitanja su Najngolan i Perišić dok su u agendi želja pojačanja: Vidal, Kante, Emerson Palmieri, Darmjan i Pinamonti. Što se tiče prijateljskog meča sa Luganom, ističe se dobra forma Hakimija i Lautara Martineza koji su već spremni za novo prvenstvo, što se ne može reći za Najngolana.

Gatuzo sa trozupcem i formacijom 4-3-3”, izveštava se da je trener Napolija odustao od potavke 4-2-3-1 i da će protiv Parme na debitantskom meču u Seriji A protiv Parme izvesti trio Insinje-Osimen-Mertens. U analizi se dodaje da je trener Napolija radio i na transformaciji 4-3-3 u 4-1-4-1 tokom utakmica.

Gazeta je danas predstavila i nove strance koji su pristilgli ovog leta u Seriji A, među njima su i naši Ivan Ilić (Verona) i Miloš Vulić (Krotone).

CORRIERE DELLO SPORT

Efekat Fridkin. Roma bum: dolaze Milik i Kumbula” i Korijere najavljuje značajne promene u Romi. List ističe da dogovor između Fridkina i De Laurentisa za Milika predviđa da Roma plati 3.000.000 evra odmah, zatim 15.000.000 sledeće godine dok bi još 7.000.000 evra bilo vezano za bonuse. Takođe, po istom izvoru, poljski centarfor bi potpisao petogodišnji ugovor koji mu garantuje 4.500.000 po sezoni.

Džeko, labud može da odleti u Juve”, piše rimski dnevnik da sa dolasom Arkadijuša se stvaraju uslovi da kapiten reprezentacije BiH obuče dres Juvea gde će dobiti dvogodišnji ugovor u vrednosti od 7.500.000 evra po sezoni.

Sprint za Kumbulu, dolazi i igra”, predviđa Korijere da bi mladi defanzivac mogao da debituje u dresu Rome već u subotu protiv „svoje“ Verone. U tekstu se najavljuje da bi transfer mogao da se kompletira danas: Veroni ide 23.000.000 evra u nekoliko rata plus Četin čije je obeštećenje vrednovano na 8.000.000 evra.

Murići zagrlio Lacio, danas je red na Faresa”, objavljuje se na naslovnici fotografija Iglija Tarea sa novim centarforom Nebeskoplavih. Rimski dnevnik piše da se sa dolaskom Murićija i Faresa kompletiraju napadački i vezni red i da je ostalo samo da se dovede još jedno pojačnje za odbranu. U drugom tekstu posvećenom Laciju se navodi da je Sergej Milinković Savić sve bliži kompletnom oporavku i da će domani imati proveru, pošto je bio pošteđen prijteljske utakmice sa Frozinoneom i rada u grupi u prehodna dva dana. Inzagi je svestan koliko njegov tim zavisi od Sergeja i zato ne želi da rizikuje ni najmanje, tim pre što za Nebeskoplave sezona počinje tek za deset dana.

Nove, sveže snage za Napoli”, zapaža Korijere da se u Napulju nastavlja sa generacijskom revoulucijom. Na lansirnoj rampi za sledeću sezonu se nalazi serija 20-godišnjaka, od najmlađih Osimena i Elmasa do nešto iskusnijih Fabijana Ruiza, Mereta, Politana i Di Lorenca.

Milan u lovu na Evropu koja nedostaje”, podseća Korijere da Rosoneri počinju sutra hod u Ligi Evrope, jedinom takmičenju koji tim iz Milana nije još uvek osvojio. Protiv irskog Šamroka, napad će predvoditi oporavljeni Ibrahimović, dok Rebić i Leao neće biti na raspolaganju. Stefano Pioli, tvrdi Korijere, neće menjati vezni red, to znači da će Tonali početi meč na klupi, dok će u ulozi startera biti potvrđeni Kesi i Benaser. Jedina nedoumica oko sastava je da li da umesto Rebića igra Salemakers ili novo pojačanje iz Real Madrida, Dijaz.

TUTTOSPORT

Džeko: Milik, odluči već jednom. Ćao Suarez, Dibala ostaje”, više je nego uveren Tutosport da Pistolero, na kraju, neće doći u Juve kao i da će Dibala potpisati novi ugovor sa Juventusom do 2025. Na unutrašnjim stranama torinski dnevnik objašnjava da je sve utanačano za prelazak Milika u Romu i da samo fali pristanak poljskog igrača. Takođe se ističe da Milik svojim ponašanjem pravi probleme svima: Napoliju gde je višak, Romi koja bi da podmladi svoj napad i Juveu gde u Džeku vide idealno rešenje za trio sa Ronaldom i Dibalom. „Milik drži u neizvesnosti Dežko, Pirlo, Juve, Romu i Napoli”, eksplicitan je naslov Tutosporta.

Tutosport donosi i priču da je Arturo Vidal bio na aerodromu gde je trebalo da uzme let za Milano i da je u poslednjem momentu zaustavljen pošto je potrebno da se ispegla još nekoliko stvari oko njegovog transfera iz Barselone u Inter. Jedan od uslova za dolazak Vidala je odlazak Godina, pošto bi Čileanac trebalo da ima, više-manje, istu platu kao Urugvajac i predsednik Stiven Žang je postavio uslov Maroti da prvo mora da sredi odlazak Godina, tek onda dolazak Vidala.

Kesi – Benaser, vraća se zid. Pioli polazi od prošlosti, ali Tonali pritiska”, potvrđuje se da će protiv Šamroka u Ligi Evrope Kesi i Benaser biti starteri, ali i da veoma zgusnut kalendar u predstojećoj sezoni nameće prisustvo barem dvojice kvalitetnih igrača za svaku ulogu na terenu.

Objavljuje se i izjava Luisa Murijela koji je kandidovao Atalantu u trci za šampionsku titulu: „Boginja ima tim za skudeto a tek ćete videti pravog Iličića”. Kolumbijski centarfor je napomenuo da će, ako njegovi klupski drugovi budu koncentrisani i posvećeni, kao u prethodnoj sezoni, Atalanta  biti jedan od takmaca za naslov prvaka Italije. Murijel je preneo da je Iličić silno motivisan i da ima komletno drugačiji izgled od pre par meseci, odnosno da je već u odličnoj formi.

Torinski list objavljuje i veliku reportažu o bivšem centarforu Torina. Lacija i Mančester Sitija Rolandu Bjankiju koji, dok čeka pravu ponudu za mesto sportskog direktora ili trenera, uzgaja konje.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićEdin DžekoNikola MilenkovićArkadijuš Milik

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara