©Reuters
©Reuters

Bura u Brazilu, ministartstvo traži suspenziju svih fudbalskih takmičenja

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 00:12

Na udaru državni šampionati i Kup Brazila

Javno ministarstvo komisije za borbu i sprečavanje nasilja na stadionima u Brazilu zatražilo je suspenziju svih fudbalskih takmičenja u ovoj zemlji, kako bi se obuzdao rast zaraze Kovida 19.

Nacionalna komisija izdala je javnu belešku kojom se nacionalnom savezu predlaže obustavljanje svih takmičenja pod negovom organizacijom, s obzirom na sve veći broj umrlih i zaraženih ljudi virusom.

Izabrane vesti

01.00: (4.60) Resende (3.45) Fluminense (1.75)

Ukoliko se preporuka ne prihvati, biće pokrenuti postupci u svim državama, kako bi se sprečio transport timova iz jedne u drugu i tako proširio virus.

Prvi čovek komisije, advokat i narodni poslanik, Valberto Lira već je zatražio da se suspenduju mečevi u Parabi. Konkretno radi se o meču Treze - Altos u Kopa Nordeste, odnosno Kampinense - Baija u Kupu Brazila.

"Fudbal nije osnovna aktivnost, one su navedene u uredbi državne vlade. Fudbalskom savezu preporučujemo da se ovi mečevi ne mogu igrati. Takođe, preporučujemo vojnoj policiji da spreči utakmice u državi Partiba", poručio je Lira.

Potporu ovakvim zahtevima dale su i izjave trenera Amerike Mineiro, Luisa Karlosa de Lorencija, koji se prisetio preminulih kolega Marsela Vijere i Ruija Skarpina, kao i ostalih koji su prošli kroz bolničko lečenje.

"Apelujem na Savez da predahne od Kupa Brazila. Tako da možemo malo da odložimo ove utakmice. Igraćemo tek 18. marta, možda i pre toga. Siguran sam da su i moje kolege zabrinute, porodičan sam čovek, imam dve ćerke i suprugu. Želim da živim", rekao je popularni Liska.

Dve države već su suspendovale šampionate, što pokazuju slučajevi iz Seare i Santa Katarine, što bi očigledno moglo da se preseli i na ostale. Prema brazilskom fudbalskom kalendaru, od februara do maja se igraju državni šampionati, uz Kup Brazila i Kopa Nordeste, a tu je i početak međunarodnih takmičenja i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Serija A bi trebalo da počne u junu.

 


tagovi

Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara