Foto: Reuters
Foto: Reuters

Burkina Faso otvorila već spakovani kofer: Napadač Istre pokvario planove Zelenortskih Ostrva (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.01.22. | 21:55

Borba za drugo mesto u Grupi A biće okončana tek u poslednjem kolu

Izuzev utakmica domaćina Kameruna, svi dosadašnji susreti Kupa afričkih nacija sveli su se na pravilo: ko da gol - pobednik. Skroman učinak u ofanzivi uticao je da na dosadašnjih 12 od 14 duela u borbi za krunu namenjenu najboljoj reprezentaciji Crnog kontinenta vidimo jedan ili nijedan pogodak, a niz nepopularnihrezultata nastavljen je minimalnom pobedom Burkine Faso nad Zelenortskim Ostrvima (1:0).

Trenutak odluke viđen je u 39. minutu kada je ofanzivac Istre Hasan Bande spretno reagovao i glavom iz peterca prosledio centaršut Ise Kaborea sa desnog boka u mrežu.

Izabrane vesti

Uprkos golu zaostatka reprezentativci Zelenortskih ostrva nisu uspeli da nađu način da konkretnije ugroze gol rivala te su posle slavlja nad Etiopijom (1:0) pretrpeli i prvi poraz. Sa druge strane, Burkina Faso se trijumfom izjednačila po broju bodova sa večerašnjim rivalom te će odluka timu koji će se iz Grupe A uz Kamerun plasirati u narednu rundu biti doneta tek u poslednjem kolu. Veće šanse ima Burkina Faso s obzirom na to da će ukrstiti koplja sa Etiopijom koja je pretrpela dva poraza, dok su Zelenortska Ostrva ausajder u utakmici sa domaćinom Kamerunom.

Šansu da se plasiraju u narednu fazi umaće i najbolji trećeplasirani timovi što će poslednje izazove u Grupi A učiniti još zanimljivijim.

KUP AFRIČKIH NACIJA – 2. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Kamerun - Etiopija 4:1 (1:1)

/Toko Ekambi 8, 67, Abubakar 53, 55 - Hotesa 4/

Zelenortska Ostrva - Burkina Faso 0:1 (0:1)

/Bande 39/


tagovi

Kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara