Glen Kamara nasrće na Ondreja Kudelu (Reuters)
Glen Kamara nasrće na Ondreja Kudelu (Reuters)

Burna noć na Ajbroksu: Rat nastavljen posle utakmice, Kudela navodno dobio batine zbog rasističkih uvreda, Uefa otvara istragu

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 10:15

Revanš osmine finala Lige Evrope između Rendžersa i Slavije dobio treće poluvreme

Ratovali su Rendžers i Slavija sinoć na Ajbroksu, bilo je crvenih kartona, jedna teška povreda glave golmana Ondreja Kolara, a po završetku utakmice navodno rasizma i još krvi. Prvi poraz Rendžera na domaćem terenu ove sezone pratio je sukob Glena Kamare i Slavijinog Ondreja Kudele. Naime, sumnja se da je fudbaler gostiju na račun Kamare uputio rasističke komentare dok je rukom prekrio usta, ali da se čitava priča nije završila koškanjem na travnatoj podlozi. Britanski Dejli Mejl piše da postoji sumnja da je Kudela u tunelu bio meta fizičkog napada fudbalera Rendžersa, ili narodski rečeno, da je dobio batine.

(1,92) Betis (3,50) Levante (4,20)

Izabrane vesti

Veruje se da je kapiten Konor Goldson jedan od onih koji su u tunelu zajedno sa Kamarom čekali fudbalera Slavije. Sastav iz Praga kontaktirao je škotsku policiju čiju je pratnju dobio po povratku u hotel i tokom njegovog napuštanja. Uefa je naravno upućena u nemili događaj i otvoriće istragu, obaveštena je i češka ambasada. Još jednu ličnu istragu spovešće Stiven Džerard mada je odmah na konferenciji po završetku utakmice pokazao da je nedvosmisleno na strani svog fudbalera.

"Moram da budem pažljiv šta ću reću. U fudbalu gradite određene veze i odnose. Moja sa Glenom Kamarom je vrlo, vrlo snažna. Stoprocentno verujem u optužbe koje je izneo. Igrači oko njega su ih takođe čuli. Potpuno sam uz Glena i pozabavićemo se ovom pričom na način na koji on bude želeo. Ponosan sam na sve moje igrače koji su pokazali solidarnost na svim nivoima. Sada je slučaj u rukama Uefe. Nadam se da ga neće gurnuti pod tepih", rekao je Džerard.

Češki mediji prenose reči Kudele, koji je putem klupskog sajta priznao da jeste opsovao Kamaru, ali da je to bilo u žaru borbe, posle dva crvena kartona i serije brutalnih poteza Rendžersa. Kako kaže, veliki je protivnik rasizma. Putem Tvitera se oglasio i predsednik Slavije Jaroslav Tvrdik koji je apsolutno opovrgnuo svaku priču o potencijalnim uvredama na rasnoj osnovi. U isto vreme bio je šokiran činjenicom da fudbaleri njegovog kluba pola sata nakon utakmice nisu dobili odobrenje da uđu u svlačionicu, sa izuzetkom medicinskog osoblja koje je tamo isprva odvelo teže povređenog Ondreja Kolara.

Bilo je i spekulacija da je kapiten Rendžersa Goldson u jednom trenutku krenuo da povlači ekipu sa terena.

"Hteo sam da ga pitam da li želi da napusti teren i da je odlučio to da uradi, podržao bih ga. Fudbaleri su ipak odlučili da ostanu. Kao što rekoh, ovo ide u ruke Uefe i iz dna duše se nadam da će se ozbiljno pozabaviti situacijom koja nije normalna niti naivna. Ako želim nešto da ti kažem na terenu, zašto moram da pokrijem usta rukom i da ti to kažem na uvo", zapitao se trener Rendžersa aludirajući na potez Kudele.

Sa fudbalskog aspekta Džerard je ostao veliki u porazu.

"Čestitam Slaviji, pobedio nas je bolji tim. Kemar je zaslužio crveni karton i jednostavno nije moglo da bude drugačije", rekao je strateg šampiona Škotske.

--------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

--------------------------------------------



tagovi

Glazgov RendžersSlavija Pragincidentirasizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara