Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Burno pod Bijelim Bregom i na Pecari

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 12:05

U okviru 22. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas se igraju dva izuzetno zanimljiva susreta, svojevrsna derbija runde

Na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru, Zrinjski će da ugosti Tuzlu Siti (17.00). Reč je o duelu timova koji su drugi deo sezone počeli fantastično. Kada biste ljubitelja fudbala u BiH pitali ko ih je najviše oduševio u nastavku sezone, to bi svakako bile ove dve ekipe. S obzirom na stanje na tabeli i jednima i drugima bodovi su preko potrebni.

Zrinjski je prvo na svom terenu savladao Krupu (1:0), da bi potom na stadionu Asim Ferhatović Hase pobedio šampiona Sarajevo (1:0), i tako prekinuo njegovu seriju bez poraza koja je trajala više od godinu dana. Očigledno je da se u igri Plemića vidi rukopis novog trenera Sergeja Jakirovića, koji je sa nešto izmenjenim sastavom u odnosu na prvi deo sezone pokazao da će njegov tim biti konkurentan svima u nastavku sezone.

Izabrane vesti

17.00: (1,68) Zrinjski (3,50) Tuzla Siti (5,00)

Mrlju na sjajno dosadašnje proleće može da stavi poraz u četvrtfinalu Kupa BiH, od Sarajeva (0:1) na Koševu, ali ni tada Zrinjski nije igrao podređenu ulogu. Ono što može da zabrine domaći tabor jeste povreda najboljeg igrača Nemanje Bilbije, te je njegov današnji nastup pod znakom pitanja.

Sa druge strane, Tuzla Siti u drugom delu igra kao preporođena. Novi šef stručnog štaba Husref Musemić pokazao je svoju trenersku klasu i u mlađem tuzlanskom premijerligašu, pa su Građani upisali dva trijumfa u Premijer ligi, te se plasirali u polufinale Kupa BiH. Vredi istaći, da su u dva navrata bili bolji od Željezničara.

Svakako, prvo ime nastavka šampionata je Goran Brkić. Momak koji je stigao iz kazahastankog Taraza, zadužio je desetku na leđa i pokazao u prethodne tri partije da će biti od velikog značaja za ovaj tim.

Zrinjski je trenutno na četvrtom mestu sa 38 bodova, dok je Tuzla Siti sedma sa 33, ali gledajući bodovnu razliku između ekipa iz gornjeg dela tabele, pobeda jednog od ova dva tima značila bi priključak u borbi za vrh.

19.00: (3,30) Široki Brijeg (3,20) Sarajevo (2,15)

Stadion Pecara će dva sata kasnije (19.00) ugostiti aktuelnog šampiona i trenutnog lidera tabele ekipu Sarajeva. Širokobriježani su upisali pobedu i remi protiv Mladosti i Krupe, da bi u četvrtfinalu Kupa BiH odigrali ispod očekivanja i upisali poraz od Borca (0:2).

Sa druge strane Sarajevo je prikazalo bledu igru, nedostojnu šampiona države. Remi sa Željezničarom, te domaći poraz od Zrinjskog, nije ono čemu su se nadali u bordo timu. Malo je popravljen utisak plasmanom u polufinale Kupa BiH, ali sigurno je da će tim Vinka Marinovića ići na pobedu kako ne bi ugrozio prvo mesto na tabeli.

Sarajevo ima 46 bodova i vodeći su na tabeli, dok je Široki Brijeg trećeplasirani sa 38 bodova.

BiH 1 - 22. KOLO

Subota

Mladost DK - Krupa 1:0 (1:0)

Sloboda - Velež 1:2 (1:1)

Nedelja

17.00: (1,68) Zrinjski (3,50) Tuzla Siti (5,00)

19.00: (3,30) Široki Brijeg (3,20) Sarajevo (2,15)

Ponedeljak

17.00: Željezničar - Olimpik

19.05: Borac - Radnik

*** kvote su podložne promenama

Piše: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

Bosna i HercegovinaBiH 1FK SarajevoSarajevoŠiroki BrijegZrinjskiTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara