Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Bušilica se još nije radovala ove sezone

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.02.23. | 23:03

Banfild dočekuje Independijente u 5. kolu šampionata Argentine sa ciljem da upiše premijernu pobedu

Drugu nedelju zaredom, Independijente ne napušta svoj habitat južnog Buenos Ajresa. Posle razočaravajućeg poraza na domaćem terenu od komšijske ekipe Defense i Hustisije, Crvena četa predvođena strategom Leandrom Stilitanom noćas (01.30) gostuje Banfildu u sklopu 5. kola argentinske Profesionalne lige na stadionu Florensio Sola. Ni jedni ni drugi ne mogu se pohvaliti učinkom u dosadašnjem delu prvenstva. Zelena bušilica u četiri uvodna kola nije zabeležila pobedu, dok su Đavoli iz Aveljanede uspešno startovali slavljem na strani protiv Taljeresa u Kordobi, a onda svojstveno sebi, naglo pali u učinku. Dakle, obe ekipe prošle su loše kroz početnu fazu takmičenja, te se nalaze u donjem delu tabele.

Ekipa Banfilda ipak je u lošijoj situaciji od komšije iz Aveljanede. Bušilica nije pobedila u dosadašnjem izdanju prvenstva, gde je pretrpela dva poraza, a dva puta je nekako uspela da izvuče remi. Ovako loš učinak stavlja je na 25. mesto sa samo dva osvojena boda. Osim toga, sastav Havijera Sanguinetija već eliminisan sa turnira Trofeo dos Campeones, gde je pre tri dana poražen od River Plejta rezultatom 3:2. Samo od početka ove godine, bio je to peti meč u nizu bez pobede za zeleno-bele, a osmi kada se uzmu u obzir sva takmičenja računajući i završnicu prvenstva iz prezhodne sezone. U poslednjem meču za šampionat Argentine, na stadionu Marsela Bijelse suočili su se sa Njuels Old Bojsom i izgubili rezultatom 2:0.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Independijente je svoju kampanju u prvenstvu Argentine započeo najboljim rezultatom, pobedivši u gostima Taljeres sa 1:0. Ovaj duel obeležila je veoma gruba igra oba tima kao i veliki broj faulova, sankcionisanih sa sedam žutih kartona i dva crvena. Posle te pobede ekipa je počela da zaostaje, pretrpela je dva poraza i remi. Usledio je poraz na svom terenu od Platensea, zatim remi bez golova protiv Velez Sarsfilda u 3. kolu na Hose Amalfitaniju. U poslednjem okršaju, Đavoli su na stadionu Rikardo Enrike Bočini u Aveljanedi, poznatijem kao Libertadores de Amerika ugostili Defensu i Hustisiju, koja im je nanela drugi poraz na sopstvenom terenu, ujedno i drugi u sezoni.

01.30: (2,60) Banfild (2,90) Independijente (3,10)

Trener Leandro Stilitano već ima spisak od 23 igrača Independijentea koji će posetiti Banfild, sa nadom da će ostvariti drugu pobedu. Zanimljivo je da njegova ekipe za sada ostvaruje bolje rezultate na gostovanjima. U dosadašnje dve posete nisu izgubili, ostvarivši jednu pobedu i remi, bez primljenog su gola. Ipak, za ovaj meč biće ozbiljnijih izostanaka u timu iz Aveljanede. Žrtve su Edgar Elizalde i Maurisio Kuero, a Stilitano je morao da izvrši ove promenu na prinudan način. Kolumbijski internacionalac na poziciji krilnog napadača podvrgnut je testovima ovog petka ujutro, nakon što nije mogao da završi trening prošlog prethodnog dana zbog nelagodnosti u mišićima. Iz toga se saznalo da je zadobio cepanje mišića u kvadricepsu desne noge i da će van terena biti najmanje tri nedelje.

U međuvremenu, još jedan od igrača na koga Independijente ne može da računa je Edgar Elizalde. Defanzivac, koji je stigao u grajem 2022. godine u crveni deo Aveljanede, operisao je meniskus levog kolena i očekuje se da će oporavak trajati između četiri i šest nedelja. Ovo će biti jedine dve modifikacije koju će Stilitano morati da napravi. Međutim, posle poraza od Defense i Hustisije kod kuće, trener je razmišljao o promeni formacije i odlasku na gostovanje sa pet defanzivaca u pokušaju da ostvari svoju drugu pobedu na ovom prvenstvu.

Na golu bi ostao Rodrigo Rej, dok bi defanzivnu liniju sačinjavali Lučano Gomez, Serhio Bareto, Hoakin Laso, Ajrton Kosta i Damijan Perez. U veznom redu bi se našli Ivan Markone, Agustin Mulet i Baltasar Barsija, na poziciji bočnih napadača delovali bi Santijago Idalgo i Matijas Himenez Rohas, dok bi najistureniji u formaciji bio iskusni Martin Kauteručio.

Poslednji okršaj ovih timova na stadionu Florensio Sola u Banfildu, završen je pobedom domaćina rezultatom 4:1. Prethodne sezone videli smo samo jedan duel ovih rivala na Libertadores de Americi gde je Independijente slavio minimalnim rezultatom. Ipak, u poslednje vreme Đavoli se ne provode baš najbolje na ovom stadionu, a poslednji put kada su otišli sa čitavim plenom bilo je to još u martu 2016. godine, kada je na semaforu stajao rezultat 3:1 u korist gostiju, a jedini gol za domaćina na tom meču postigao je sadašnji napadač Napolija, Đovani Simeone, sin legendarnog Dijega Čola Simeonea.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

ARGENTINA 1 - 5. KOLO

Subota

Belgrano - Tigre 0:2 (0:0)

/Retegi 70, 87/

Rosario Sentral - Godoj Kruz 1:0 (1:0)

/Malkora 24pen/

San Lorenco - Union Santa Fe 1:0 (0:0)

/Vombergar 47/

Estudijantes - Srmijento 1:1(0:0)

/Ascacibar 54 - Melano 84/

Platense - Taljeres Kordoba 2:4 (0:3)

/Kastro 50, Serveto 80 - Pizini 11, Santos 14, 64, Portilo 43/

Nedelja

Velez - Boka Juniors 1:2 (0:1)

/Janson 66pen - Langoni 32, Figal 87/

Kolon - Urakan U TOKU

Defensa i Hustisija - Atletiko Tukuman U TOKU

23.15: (1,23) River Plejt (6,50) Arsenal Sarandi (12,0)

Ponedeljak

01.30: (2,60) Banfild (2,90) Independijente (3,10)

01.30: (2,40) Instituto (3,05) Njuels Old Bojs (3,25)

21.00: (2,70) Barakas Sentral (2,95) Himnasija (2,90)

23.15: (1,80) Rasing Klub (3,45) Lanus (4,80)

Utorak

01.30: (4,10) Sentral Kordoba (3,30) Argentinos Juniors (1,97)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1IndependijenteBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara