Serhio Buskets i Oskar Treho iz Rajo Valjekana (© Reuters)
Serhio Buskets i Oskar Treho iz Rajo Valjekana (© Reuters)

Buskets dobio mega ponudu: Saudijci mu nude 36.000.000 evra za dve sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 12:23

Kapiten Barselone još nije prelomio

Došao je Kristijano Ronaldo, možda dođe i Serhio Buskets. Uspeo je Al Nasr da dovede Portugalca, kao planetarnu zvezdu, ispipavao je puls Luki Modriću i Toniju Krosu, a sad se okrenuo vezisti Barselone mameći ga sjajnim ugovorom.

Čak 18.000.000 evra po sezoni. I to „čisto“, neto, bez poreza, jer će taj trošak prihvatiti na sebe Saudijci, samo da bi doveli još jednog poznatog fudbalera. Ugovor koji je poslat igraču glasi na dve godine, što znači da bi u junu, kad mu istekne sadašnja saradanja sa Kataloncima, reprezentativac Španije mogao da ode besplatno i zaradi u arapskom svetu do leta 2025. 36.000.000 evra. Primera radi, u Barsi sad ima 12.600.000 evra, skoro za trećinu manje nego što mu nudi Al Nasr.

Izabrane vesti

Buskets još nije rekao ni „da“, ni „ne“. Razlog je taj što želi da sasluša Barselonu, koja je u dobrom trenutku posle osvajanja pehara Superkupa Španije, plasmana u polufinale Kupa kralja i osam bodova prednosti u odnosu na Real u Primeri. Odjednom se situacija koja baš i nije obećavala po Busketsa okrenula nabolje, njegov prijatelj, a sad trener Ćavi želi da ostane, još samo da stigne ponuda uprave kluba.

To je razlog što Sergio Buskets čeka i što je nedavno odbio da se preseli u Inter iz Majamija.

S druge strane, Al Nasr je jasno krenuo u akciju koja bi trebalo da ima za cilj podizanje fudbala u Saudijskoj Arabiji na viši nivo, sve u sklopu kandidature za dobijanje domaćinstva Mundijala 2030.


tagovi

Serhio BusketsBarselonaAl Nasr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara