Ćabi Alonso odabrao drugoligaškog igrača da odmeni Bonifejsa

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.01.24. | 17:38

Norvežanin je malo poznat u širim fudbalskim krugovima

Bajer Leverkuzen mora hitno da reaguje. Detaljni lekarski pregledi pokazali su da je povreda Viktora Bonifejsa koju je zadobio pripremajući se za Afrički kup nacija teže prirode, te da će Nigerijac propustiti maltene dve trećine drugog dela sezone.

Ćabi Alonso ima sreće da se Patrik Šik oporavio i da je počeo da daje golove u smiraj 2023. godine, ali ne može tri meseca da ostane samo sa jednim klasičnim centarforom na raspolaganju, pogotovo što se Adam Hložek ne snalazi dobro kada igra usamljen u špicu.

Izabrane vesti

Otuda na Baj areni uveliko razmišljaju kako da na jeftin način prebrode muku koja ih je snašla. Prema najavama iz Nemačke, Alonso i sportski sektor Verkselfa, najbliži su odluci da pokušaju da angažuju malo poznatog Norvežanina Havarda Nilsena (30) iz Hanovera.

Nilsen bi trebalo da bude 'pokrivalica' za Šika dok se Bonifejs oporavi.

Radi se o igraču koji je igrao za nekoliko klubova u Nemačkoj, ali mnogo više u Cvajti, nego u Bundesligi. U elitnom rangu na 40 utakmica postigao je svega četiri gola. U Cvajti je do sada brojao do 43 i na to dodao 23 asistencije.

Ćabi Alonso očito veruje da bi se Nilsen dobro uklopio u njegovu filozifiju i pokušaće da dođe do njegovog potpisa do kraja meseca. Tražišna cena ovog momka je 1.000.000 evra.


tagovi

Viktor BonifejsZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara