Ahmed Fati (©Reuters)
Ahmed Fati (©Reuters)

CAF Kup konfederacija: Piramids cilja drugo uzastopno finale, ali Radža je velikan

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 13:25

U preostalom susretu polufinala Kotonsport domaćin Kabiliji

Juče Afrička Liga šampiona, danas Kup konfederacija. Završnica u najkvalitetnijim klupskim takmičenjima Crnog kontinenta doživljava vrhunac ovih dana. Prvi susreti polufinalne faze drugorangiranog afričkog nadmetanja kreću danas duelima u Garui i Kairu, gde Kotonsport dočekuje Kabiliju, a Piramids je domaćin Radži Kazablanki.

Kamerunski predstavnik Kotonsport nada se da će u glavnom gradu severnog regiona Garue da obezbedi dobro zalihu pred revanš u Alžiru sa Kabilijom (18.00). Kotonsport se u polufinale ušunjao pošto je pobedio senegalski Žaraf zbog više golova u gostima posle nerešenog rezultata 2:2 u dva meča četvrtfinala.

Izabrane vesti

18.00: (2,00) Kotonsport (3,00) Kabilija (4,00)

Klub u kojem je ponikao špic Porta Vensan Abubakar trenutno može da se pohvali Lambertom Arainom, koji je postigao nekoliko važnih golova za svoju ekipu u ovosezonskom izdanju Kupa konfederacije. Dvadesetdvogodišnji napadač dva puta je bio strelac u grupnoj fazi, pre nego što je postigao pogodak protiv Žarafa u prvom meču.

U međuvremenu, Kabilija je napredovala u polufinale pošto je u četvrtfinalnom dvomeču savladala tunišanskog giganta Sfaksijen sa 2:1. Krilni igrač Reda Bensaja je igrao instrumentalnu ulogu. Ovaj 26-godišnjak je zatresao mrežu i kod kuće i u gostima protiv Sfaksijena i mogao bi da bude ključni adut Kanarinaca za pobedu nad Kotonsportom.

Pobednik ovog dvomeča u finalu će se suočiti sa egipatskom ekipom Piramids ili marokanskim gigantom Radžom Kazablankom 10. jula. Upravo ovi rivali sastaju se u okviru drugog para polufinala večeras u Kairu (21.00).

21.00: (2,40) Piramids (2,80) Radža Kazablanka (3,25)

Piramids je osigurao plasman u predvorje finala pošto je sa ukupno 5:2 eliminisao nigerijsku Enjimbu. Trener egipatskog sastava koji je prošle sezone poražen u finalu ovog takmičenja od Berkanea, Rodolfo Aruabarena - bivši bek Boke Juniors i Viljareala - uzdaće se u nastavak dobrih partija Ibrahima Adela. On je protiv Enjimbe bio u dobroj formi sa tri postignuta gola.

U međuvremenu, Radža je stigla do ove faze jer je u četvrtfinalu izbacila južnoafričkog giganta Orlando Pajrats ukupnim rezultatom 5:1. Ben Malango će nastojati da nastavi dobru formu u Ligi šampiona postigavši tri gola protiv Pajratsa.

CAF KUP KONFEDERACIJA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Nedelja

18.00: (2,00) Kotonsport (3,00) Kabilija (4,00)

21.00: (2,40) Piramids (2,80) Radža Kazablanka (3,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup konfederacijaPiramidsRadža KazablankaKabilijaAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara