Andre Pjer Žinjak (©AFP)
Andre Pjer Žinjak (©AFP)

Čak 26 razloga da ne dođe dvojka

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.01.23. | 23:03

Tigres dočekuje Pačuku u 2. kolu meksičke Klausure, a od 2014. u duelima ovih ekipa gostujući tim se ne raduje

Na Univerzitetskom stadionu Nuevo Leon u San Nikolasu, UANL Tigres noćas (02.05) će se suočiti sa Pačukom u sklopu drugog kola meksičke Klausure. Biće to jedna od najzanimljivijih utakmica runde, ne samo zato što su to dva veoma dobra sastava i jedni od glavnih pretendenata na titulu, već i zbog toga što su to ekipe koje su zaeležile najzvučnije pobede na otvaranju formata.

Pačuka je osvojila poslednje izdanje Aperture, i sada traže krunu i u Klausuri, a njen početak nije mogao da bude bolji. Savladala je Pueblu sa čak 5:1. Povoljan početak imali su i njegovi rivali. Tigres je kao gost savladao Santos Lagunu sa 3:0, inače trećeplasiranu ekipu iz prethodnog formata Apertura. Obe ekipe obećavaju mnogo i utakmica između njih može da bude veoma interesantna.

Izabrane vesti

Tigrovi su u Novu godinu krenuli na najbolji način pošto su bez problema savladali Santos Lagunu. Treba napomenuti da su oni kojima je komandovao Argentinac Dijego Koka trijumf ostvarili golovima Dijega Rejesa, Andre Pjera Žinjaka i Luisa Kinjonesa.

Jedan od događaja koji je privukao pažnju na utakmici protiv Santosa je Žinjakova proslava gola. Francuski napadač slavio je imitirajući starca sa štapom i lagano hodajući. Odmah se spekulisalo da je slavlje aluzija na izjavu Migela Erere, bivšeg trenera Divljih mačaka, koji je posle eliminacije na prošlom turniru napomenuo da je ekipa puna staraca. Međutim, posle spekulacija, sam Žinjak je kontaktirao najtrofejnijeg meksičkog stručnjaka kako bi razjasnio situaciju, otkrio je meksički trener u intervjuu za jedan lokalni list.

02.05: (2,25) Tigres (3,10) Pačuka (3,50)

Trener Tigresa, Dijego Koka dotakao se i teme pojačanja za ovu sezonu, stoga je prokomentarisao da se ne zna koji igrač će se priključiti timu kao pojačanje, ali ne isključuje da to mogu da budu Nikolas Ibanjez ili Rafael Santos Bore. Naime, trenutni igrač Pačuke, Nikolas Ibanjez izrazio je interesovanje da se pridruži Tigrovima. Povodom ovih spekulacija, igrač je prokomentarisao da njegov agent trenutno analizira situaciju u vezi sa mogućim odlaskom iz Pačuke kako bi prešao u redove Divljih mačaka.

Vredi napomenuti da je pored Ibanjeza, još jedan od mogućih igrača koji bi mogao da napusti svoj sadašnji klub i pređe među Tigrove i Rafael Santos Bore, napadač Ajntrahta iz Frankfurta u Bundesligi. U poslednjih nekoliko sati univerzitetski tim je odlučio da poboljša ponudu za kolumbijskog napadača. Prvu od 10.000.000 evra Frankfurt je odbio. Međutim, poslednjih sati je objavljeno da je Tigres već stavio na sto novi iznos od 12.000.000 evra, iako Nemci traže 16 miliona. Očekuje se da će se u narednih nekoliko dana utvrdi status krilnog napadača i nekadašnjeg člana Deportiva iz Kalija, Atletiko Madrida, Viljareala i River Plejta.

Na strani gostiju, Tuzosi su takođe odlično krenuli u odbranu šampionata, u ovom slučaju bez ikakve milosti pobedili Pueblu sa 5:1. Među strelcima tima koji predvodi urugvajski stručnjak Giljermo Almada pojavili su se Nikolas Ibanjez, dva puta, Luis Čaves, Havijer Lopez i Kevin Alvarez. Računajući i okršaja iz proteklog formata Apertura, Pačuka je ovom pobedom nastavila uspešan niz i došla do šestog trijumfa u nizu. Sa druge strane, bila je to tek druga pobeda u poslednjih pet gostovanja.

Ova dva tima poslednji put sastala su se u četvrtfinalu Ligilje za Aperturu 2022, gde je Pačuka u revanšu na svom terenu golovima Viktora Guzmana i Havijera Lopeza uspela da dođe do pobede od 2:1, i tako anulira minimalnu prednost Tigrova iz prvog meča. Delimičnim remijem od 2:2, Tuzosi su ipak prošli dalje u polufinale, jer pravilo MX Lige nalaže da usled izjendačenosti pri ukupnom rezultatu iz dvomeča, dalje ide ekipa koja je po okončanju ligaškog dela prvenstva zauzela bolju poziciju na tabeli.

Zanimljiva činjenica u okršajima ovih timova je da nijedna strana u poslednjih 26 zvaničnih utakmica u svim takmičenjima nije uspela da ostvari pobedu kada je bila gost. Poslednji put tako nešto se dogodilo još 2014. godine kada je Tigres slavio u Idalgu sa 3:2.

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – 2. KOLO

Petak

Atlas - Mazatlan 2:1 (0:0)

/Furč 61, Kinjones 74pen - Benedeti 85/

Subota

Atletiko San Luis - Gvadalahara 0:0

Puebla - Keretaro 2:0 (1:0)

/Mansueljo 23, Martinez 64/

Kruz Azul - Monterej 2:3 (1:1)

/Antuna 28, Berterame 80ag - Berterame 43, 76, Funes Mori 51/

Nedelja

Huarez - Tihuana 3:0 (2:0)

/Duenjas 14pen, Lezkano 33, 54/

Toluka - Klub Amerika 2:2 (2:1)

/Gonzales 8, Orantija 23 - Rodrigez 16, Martin 76pen/

Santos Laguna - Pumas 3:0 (1:0)

/Medina 16, 62, Presijado 87pen/

Ponedeljak

02.05: (2,25) Tigres (3,10) Pačuka (3,50)

Utorak

04.05: (1,92) Klub Leon (3,50) Nekaksa (4,10)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Meksiko 1TigresPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara