Čarli Adam (©reuters)
Čarli Adam (©reuters)

Čarli Adam ne veruje u Srbiju: Imaju Mitrovića, Kolarova, Tadića, a ovi ostali…

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 15:30

“Imaju probleme koje možemo da iskoristimo”, kaže bivši as Liverpula

Pamtimo Čarlija Adama, bio je neumoran vezista Rendžersa, Liverpula, Stouka, znao je i atraktivan gol da postigne. U dresu Škotske odigrao je 26 utakmica, a pripada jednoj od generacija koje nikada nisu videle veliko takmičenje.

Pred večerašnje finale baraža Srbija – Škotska ubeđen je da njegovi zemljaci imaju veliku šansu da prođu na Evropsko prvenstvo. Bez obzira što na papiru nisu favoriti, što se igra u Beogradu.

Izabrane vesti

Škoti vrlo cene srpski tim, mada Adam svira neke druge note. Smatra da Orlovi nisu baš toliko dobri koliko se o tome priča.

Srbija je dobar tim, ima nekoliko dobrih igrača, ali nisu nepobedivi. Aleksandar Kolarov ima 35 godina, Aleksandar Mitrović igra za Fulam koji se muči u Premijer ligi. Dušan Tadić je dobar igrač, a imaju i nekoliko fudbalera koji su dobri u taktičkom smislu, ali ostali…”, krenuo je Adam u razgovoru za Toksport.

Nastavio je sa sumnjom u mogućnosti srpskog tima.

Oni su na 30. mestu FIFA liste, ali njihovi rezultati nisu tako dobri kao što svi misle. Imaju probleme koje bismo mogli da iskoristimo”.

Ali, za Škotsku Čarli Adam ima samo reči hvale.

Mi smo dobar tim, imamo dobrog selektora, koji može da namesti igru za mečeve u gostima, da se oslonimo na kontranapade. Imamo igrače koji mogu da naškode Srbiji. Robertson je osvojio Premijer ligu, Kristi i Mekgregor isto sa Seltikom. Ovo je najbolja reprezentacija koju imamo u poslednjih nekoliko godina. Momci pucaju od samopouzdanja, deluju srećno kada igraju za Škotsku”.

Kao što u Srbiji kažemo Orlovima “vreme je”, isto to misli i Adam za Škotsku.

Prošle su 22 godine od velikog takmičenja, cela nacija je uzbuđena, osećanje je kao kod navijača Liverpula dok su čekali da osvoje titulu. Zaista duboko verujem da možemo, a ako uspemo, biće mnogo žurki večeras u kućama širom Škotske”, poručio je Čarli Adam.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija ŠkotskeLiga nacijaČarli Adam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara