"Junak utakmice Luka Jović"
"Junak utakmice Luka Jović"

Čarolija Luke Jovića skratila uspavanku na Rajku Mitiću: Zvezda ponovo na minus dva (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.04.15. | 18:46

Dva gola mladog napadača i pogodak Darka Lazovića sa penala za 3:1 protiv Borca

Junak utakmice Luka JovićImaju navijači Crvene zvezde tu decenijsku romantičnu crtu u sebi. Kao što se nebitan sparing meč protiv Dinama iz Bukurešta iz leta 2001. godine pamti po prvom seniorskom golu Nemanje Vidića u crveno-belom dresu, tako će i današnje mučenje u sudaru sa Borcem iz Čačka da bude potisnuto pod utiskom činjenice da je mladi napadač Luka Jović čarolijom u 50. minutu možda nagovestio da je konačno prešao jako dugačku rutu veliki talentat - ozbiljan igrač. Zvezdin mister promašaj ovog popodneva imao je ulogu apsolutnog junaka, pošto je sa dva gola sakrio jedva prosečnu partiju kolega dovoljnu za pobedu nad Čačanima - 3:1. Možda je Jović potvrdio tezu koja je u Ljutice Bogdana dugo važila u slučaju Nenada Milijaša.  Forma će mu možda varirati, ali urođena klasa, instinkt retke vrste fudbalskog "kilera", uvek će biti sakrivena u njegovim jakim butinama

Gore pomenuti poriv navijača Crvene zvezde da u svemu vide polu punu čašu, pa će tako reći da je Jovićev sjaj zalog koji im daje za  pravo da veruju u preokret i nadaju se lepim danima tokom aprila opasnog življanja. Međutim, pored mladog napadača koji je stigao do četvrtog ovosezonskog gola (u razmaku od mesec dana), a potom nagrađen aplauzima publike u Ljutice Bogdana malo toga je imalo da se vidi konkretnog u Zvezdinoj igri. Konačan rezultat predstavlja klasičnu optičku varku, pošto su i jako loši Čačani stvorili dve čiste šanse, a vezisti domaćih igrali kao da su pod dejstvom sedativa - sporo i neambiciozno.

Izabrane vesti

Ostavio je Nenad Lalatović tragičara iz Novog Pazara Darka Lazića van protokola, šansu je umesto Katajia dobio  Miloš Bosančić, ali je Crvena zvezda ponovo pokazala ovoprolećnu konstantu - mučenje! Ima običaj da kaže trener crveno-belih kako o svakom igraču vodi preciznu statistiku i po dobijenim kriterijumima sastavlja startnu postavu. Bilo bi zaista zanimljivo videti koliko su puta domaći igrači za prvih 45 minuta odlučili da loptu vrate unazad! Pored toga što se često piše o Zvezdinoj neefikasnosti, te potencira teza o slabostima odbrane, srce crveno-belog tima opet je preskakalo...  Željeni ritam je dugo tražio Miloš Bosančić, ništa bolji nije bio ni Saša Stojanović, pa je iskusni dvojac po katastrofalnom terenu stadiona Rajko Mitić ostavio bez lopti statičnog i vrlo intertnog Parkera.

Možda bi iskusni trenerski vuk Bogić Bogićević upisao još jedan skalp večitih da Luka Jović posle "preglavanja" Darka Lazovića nije prvu stopostotnu šansu pretvorio u pogodak.

Taj detalj iz 11.minuta možda je nagoveštaj i da će uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika supertalentovani napadač vaskrsnuti i početi da u kontinuitetu postiže golove. Bio je to praktično jedini detalj vredan pomena iz uvodne faze meča. Tačnije, Rajković je petom minutu jednom rukom osujetio pokušaj Mašovića iz neposredne blizine.

Igrači oba tima kao da su se takmičili ko će ostati više dužan malobrojnoj publici na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Sve viđeno uklapalo se u standarde Jelen Superlige: spora igra, još sporiji pasovi, očajan teren, veliki razmak između linija tima. Pored instinkta "gol ubice" Luke Jovića iz jednolične slike povremeno je odadarala igračka plemenitost nesuđenog pojačanja Crvene zvezde Radeta Krunića. Mršavo, da mršavije ne može da bude... Publika sa zapada zasula je zvižducima domaće igrače u finišu prvog dela, verovatno sita jalovih pasova i nedostatka kreacije.

Rezultat je najprecizniji sud svakog trenera, ali Nenad Lalatović bi trebalo da se oslobodi te poštapalice, i otvoreno kaže da ponekad bez razluga žrtvuje Jovića na levom krilu zarad snažnog, ali fudbalski nepismenog Džošua Parkera. Ako mislite da je to prejaka konstatacija pogledajte još neki put sekvencu iz 50.minuta-  u njoj je sadržano sve. Baš sve. Kao svojevremeno Marko Pantelić još u prijemu lopte, okrenut leđima golu, Jović se lako oslobodio Boranijaševića, a zatim loptu levom nogom pospremio u dalji ugao. To je taj prirodni dar koji se kod rođenih napadača dijagnostifikuje još u porodilištu, ako ne i na ultra zvuku.

Pod utiskom Jovićeve "mađije", činjenice da je za prethodnih mesec dana postigao četiri gola, crveno-beli su konačno počeli da igraju fudbal. Da hrane dušu napaćenih navijača koji su više i navikli da se njihov tim muči.

Pored Jovića Zvezda je izvukla i benefit pogotkom Darka Lazovića. Posle prekršaja nad Parkerom sever je počeo da skandira ime krilnog veziste koji je lagano prevario Bajića... Vrlo verovatno na taj način i nabildovao samopouzdanje, pošto je ovog popodneva samo na momente nagoveštavao da je igrač koji u srpskim uslovima pravi razliku.

O Borcu malo toga može da se kaže. Nije to bila ekipa koja je  knjižila bodove na gostujućim terenima. Sve se svodilo na individualni kvalitet Krunića i po neki prekid. Na kraju je baš Krunić i postigao taj utešni gol za Čačane, mada zasluge idu i na dušu Stefana Milojevića, koji ga je pravovremeno uočio i proigrao.



CRVENA ZVEZDA - BORAC 3:1 (1:0)
/Jović 11 i 50, Lazović 66 pen - Krunić 80 /

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: 7600;
Sudija: Dejan Anđelković (Kruševac);

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Rajković - Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković - Kovačević, Stojanović (od 76. Avramovski), Bosančić, Lazović (od 70. Orlandić) - Parker, Jović (od 56. Gavrić);

BORAC (4-2-3-1): Bajić - Boranijašević - Gojković, Maslać, Živković - Jovančić, Božić, Krunić, Zec, Mašović (od 58’ Milojević) – Đerić (od 71’ Đerić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRade KrunićMario MaslaćLuka JovićDarko LazovićFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara