"Slavlje posle prvog gola Vijeire"
"Slavlje posle prvog gola Vijeire"

Čarolije Vijeire u crveno-beloj rapsodiji: Partizan pretučen u derbiju za čistu peticu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.15. | 19:50

Dva majstorska pogotka Portugalca i jedan Aleksandra Kataija dovoljna za 3:1 na stadionu “Rajko Mitić“

Slavlje posle prvog gola VijeireCrvena zvezda na plus osam posle rapsodije u 149. večitom derbiju, jednom od onih koji će navijači kluba iz Ljutice Bogdana večno pamtiti. Koliko zbog ubedljivih 3:1 za prvu ligašku pobedu nad večitim rivalom od dva gola razlike posle sedam posnih godina toliko i zbog načina na koji je ona izvojevana. Klub koji je početkom sezone na trenutke delovao kao grupa grupa građana, u devetom kolu Superlige igrao je fudbal koji prevazilazi srpske okvire i Partizanu očitao vrednu lekciju pred početak takmičenja u Ligi Evrope.

Nisu ni crno-beli bili toliko loši. Štaviše, gledali smo derbi kakav želimo da gledamo non-stop. Prštalo je na obe strane, golmani su na obe strane imali pune ruke posla, ali je Partizan platio ceh zbog toga što je odustao od uigravane 4-3-2-1 ili 4-3-3 formacije. Marko Grujić i Mičel Donald su dobili bitku na sredini terena, Luis Ibanjez, levi bek čijih su se defanzivnih sposobnosti pribojavali navijači Zvezde, uhapsio je Andriju Živkovića, "čigra" Srđan Plavšić dovodio čuvare do ludila vezivavši im noge u čvor, a Ugo Vijeira postao poslednji u nizu ljubimaca navijača kojeg je izrodila najveća svetkovina srpskog fudbala.

Izabrane vesti

Nagovestio je 27-godišnji Portugalac još ranije da zna lopte, ali je večeras verovatno iznenadio i najveće optimiste među svojim fanovima. Da ne pričamo o Partizanovim defanzivcima. Prvo kada je posle lukave Plavšićeve lopte velemajstorskim lobom prvi put savladao nemoćnog Živka Živkovića, potom i kada je sa 22 ili 23 metra odapeo strelu koja se o prečku odbila u mrežu crno-belih za drugo vođstvo zvezde.

Fudbalske čarolije Vijeire!

Samo dva minuta kasnije Aleksandar Katai se lako, previše lako izborio za prostor pored statičnog Lazara Ćirkovića i sa ivice kaznenog prostora matematički preciznom prizemnom loptom i treći put matirao Živkovića.

Crno-beli su početkom drugog poluvremena i drugi put bačeni na konopce.

Prvi put je Alen Stevanović uspeo da ih vrati u život posle majstorske asistencije Stefana Babovića time se iskupivši za promašen zicer samo koji trenutak ranije.

Međutim, ispostaviće se kasnije da će upravo ti promašaji skupo koštati goste sa druge strane Topčiderskog brda.

Zvezda je naime i posle vođstva od 3:1 pomalo neshvatljivo prepustila inicijativu rivalu, izvođenje Plavšića i Vijeire iz igre olakšalo je posao defanzivcima crno-belih, pa je Zoran Milinković naredio frontalni juriš.

Potvrdilo se u praksi - prekasno, jer ova generacija Partizana zbog nedostataka u odbrani teško da može da igra išta drugo osim napadačkog fudbala. Ali će i na tom segmentu morati da poradi. Dva puta je u samom finišu Abubakar Oumaru, sigurno jedan od najboljih igrača crno-belih večeras, izlazio sam pred Damira Kahrimana... Prvi put ga je golman Zvezde preduhitrio i kaznio za loš prijem, drugi put je Kamerunac bio neprecizan.

Partizan je svoju šansu promašio. Zvezda je pogodila bingo!

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 3:1 (1:1)
/Vijera 26, 49, Katai 55 - Stevanović 45/

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Milorad Mažić

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Petković (od 86’ Luković), Pavićević, Jovanović, Ibanjez - Donald, Grujić - Plavšić (od 74’ Ristić), Katai, Srnić - Vijeira (od 69’ Sikimić);

Partizan (4-2-3-1): Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Leković - Brašanac, Babović (od 85’ Ninković) - A. Živković, Ilić (od 72’ Jevtović), Stevanović (od 64’ Božinov) - Oumaru.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaFK PartizanFK Crvena zvezdaAlen StevanovićAleksandar Katai149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara