Igraće se opet u Lazarevcu? (©Starsport)
Igraće se opet u Lazarevcu? (©Starsport)

CAS: Stopirana kazna FSS, Kolubari privremeno vraćeni bodovi! Moguće proširenje Mozzart Bet Superlige?

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 13:19

Konačna odluka 21. jula, kada počinje i nova sezona...

Delovalo je nezamislivo, ali ipak je moguće, jer Sud za arbitražu u sportu procenio je da je Fudbalski savez Srbije brzao prilikom odlučivanja o sankacijama za Kolubaru za nameštanje utakmice sa Spartakom i ekipom Mladost GAT i kaznu oduzimanja devet bodova privremeno stavio van snage.

Informaciju je prvo ekskluzivno objavio Sport Klub, a uvid u presudu kasnije je imala i redakcija Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Suštinski, CAS je ovakvom presudom vratio Kolubaru u elitu, jer bi sa devet vraćenih bodova klub iz Lazarevca takmičenje završio na prvom mestu plej-auta, ne na pretposlednjem.

Treba ipak podvući da da je odluka FSS samo stopirana do daljeg, odnosno da je "privremeno stavljena van snage". Problem je međutim taj što je prema saznanjima Sport Kluba sud u Lozani najavio da će konačnu presudu izreći 21. jula, a baš tog dana bi trebalo da počne nova sezona Mozzart Bet Superlige. Žrebanje parova zakazano je već za 23. jun, skoro mesec dana ranije.

Stoga se opet, sada već sa realnim osnovom, pominje mogućnost da Mozzart Bet Superliga bude proširena za narednu sezonu kao što je Kolubara zvanično i tražila, ali niko nije verovao da je to moguće. Sigurno je samo da je posle ovakve odluke Suda u Lozani FSS u velikom problemu. Jer on je i kažnjavao Kolubaru, a ne uprava Mozzart Bet Superlige.

Da nije bilo kazne Kolubari, direktno bi iz elite ispao Radnik iz Surdulice, a Javor bi išao u baraž. Ali posle već odigranih utakmica baraža nije realno, niti bi bilo pravedno, da sada izbacuju nekog od njih. Sa Kolubarom, Mozzart Bet Superliga u ovom trenutku ima 17 članova.


tagovi

FSSCASKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara