Ćavi Ernandez (©Reuters)
Ćavi Ernandez (©Reuters)

Ćavi broji poslednje sate u Kataru: Pobeda u derbiju, pa pravac - Barselona

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 11:25

Serđi Barhuan vodi Blaugranu još večeras

Ćavi Ernandez, ponovo na Kamp Nou, njegovoj kući, pitanje je samo trenutka. Španac broji poslednje dane na klupi katarskog kluba, a kako javlja katalonski Sport, Ćavi će sutra voditi Al Sad u derbiju protiv Al Duhaila i tu završava svoju misiju.

Po završetku utakmice Ćavi Ernandez će spakovati kofere i krenuti put Barselone. A već za vikend će na Balaidosu predvoditi Blaugranu protiv Selte. Da bogate gazde Al Sada nisu zatezale, nekadašnji sjajni vezista bi debitovao na klupi proteklog vikenda na Kamp Nou, kada je gostovao Alaves i odneo bod u Baskiju.

Izabrane vesti

Kupovao je Al Sad vreme, bilo je svima u klubu jasno da se Ćavijev odlazak ne može sprečiti, ali je šampion Katara uspeo da zadrži španskog stratega za dve bitne utakmice. Prvu od dve pod Ćavijevim vođstvom Al Sad je dobio – savladan je Ahli. Bila je to deseta uzastopna pobeda kluba sa kojim je Ćavi Ernandez u protekle dve sezone osvajao triplu krunu, a ukupno sedam trofeja.

Još Al Duhail, oproštaj u velikom stilu, pa pravac – Barselona.

Dok ne stigne nekadašnji kapiten na kormilo Blaugrane, tim je poveren Serđiju Barhuanu. Šok terapija posle otkaza Ronaldu Kumanu nije urodila plodom, pošto je, kao što je već rečeno, Barselona remizirala sa Alavesom i napravila novi korak unazad. Možda Ćavi na Kamp Nou prekasno stiže…

Iako je bilo nagoveštaja da će Ćavi Ernandez, kako nije stigao za Alaves, sesti na klupu Barselone posle reprezentativne pauze, novi šamar u Primeri ubrzao je proces. Tako će Serđiju Barhuanu večerašnji meč sa Dinamom u Kijevu biti poslednji na kojem će biti u ulozi šefa stručnog štaba.

Ćavijevo vreme dolazi.

Navijači će biti mirni neko vreme. “Kupljeni” su, srce je na mestu. Hoće li Španac krenuti putem Zinedina Zidana ili Andree Pirla i Frenka Lamparda?



tagovi

ĆaviBarselonaAl Sad

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara