Ćavi (©AFP)
Ćavi (©AFP)

Ćavi: Hoću da Monžuik bude kazan! Moramo da damo život za polufinale

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 14:46

„Pari Sen Žermen neće kalkulisati, biće hrabar, ali mi smo u prednosti“, kaže trener Barselone

Dugo Barselone nije bilo u polufinalu Lige šampiona – poslednji put tamo se našla u sezoni 2018/2019 – a do njega bi mogla da dođe kada su očekivanja spuštena na minimum. Kada su navijači počeli da gube veru da im ova sezona bilo šta dobro može doneti. Posle prvog meča četvrtfinala imaju razlog za optimizam, jer katalonski klub je iz Pariza poneo gol prednosti.

Barselona se nalazi u boljoj početnoj poziciji, no moraće da odigra podjednako dobro kao i na Parku prinčeva. Ako ne i bolje kako bi eliminisala Pari Sen Žermen. I biće joj potrebno da atmosfera na Monžuiku dostigne tačku usijanja, da bude ništa manje inspirativna za Blaugranu od one na Kamp Nouu.

Izabrane vesti

Katalonski klub je ove sezone dobio svaki meč u Ligi šampiona na Monžuiku. Doduše, nijednom nije udario na snažan tim kao što je Pari Sen Žermen, jer tukao je Antverp, Šahtjor, Porto i Napoli. Domaći teren može biti važan faktor ako se u kalkulaciju uračuna i učinak Svetaca – ostvarili su samo jednu pobedu na strani.

„Sutra Monžuik treba da bude kazan! To je veoma važno za klub i siguran sam da će nam navijači pomoći. Monžuik mora da izgleda kao Kamp Nou u velikim večerima“, rekao je Ćavi Ernandes i nastavio:

„Pari Sen Žermen neće kalkulisati, biće hrabar, ali mi smo u prednosti. Igramo kod kuće, biće to težak meč“.

Ako zbog nekoga tribine mogu da proključaju, to je Usman Dembele. Francuz je do skora bio član Barselone i kao da je na to zaboravio. U prvom meču na Parku prinčeva je burno proslavio gol. Neće mu to zaboraviti navijači...

„Ono što se desilo sa Usmanom Dembeleom je izazvalo loš osećaj u meni. Ali, nemam ništa protiv njega, poštujem ga i sutra ću ga pozdraviti. Kao što sam ga pozdravio i pred prvi meč. Ljudi u javnosti pokazuju šta su i ono što žele“.

Sve što se dešavalo u Parizu ulilo je nadu svima u Barseloni da mogu do prolaza, iako pred dvomeč nisu bili favoriti.

„Pobeda nam je dala samopouzdanje i veru da možemo da se takmičimo sa jednom od najboljih ekipa na svetu“, proučio je Ćavi i dodao:

„Pari Sen Žermen i generalno ekipe Luisa Enrikea uvek napadaju. Još više kada gube. Ako nisu kalkulisali cele sezone, sutra će još manje“.

Barselona će biti bez Andreasa Kristensena i Serhija Roberta. Suspendovani su za revanš. No, od toga ko nedostaje bitnije je kako će se Barselona braniti i napadati.

„To što smo ostali bez Kristensena i Roberta stvara nam problem, veoma osetljiva situacija. Boli nas što su sankcionisani. Ipak, ključ za sutra je da budemo tim. Moramo da damo život da bismo prošli u polufinale“.

Za kraj je još jednom govorio o trenerima čija filozofija mu je najbliža...

„Mislim da su Pep Gvardiola i Luis Enrike, kao i Luis Aragones, treneri koji su na mene ostavili najjači utisak i ostvarili najveći uticaj. Kada razmišljam šta moram da uradim, setim se njih. To je realnost“, završio je Ćavi.


tagovi

Liga šampionaBarselonaPari Sen ŽermenĆavi

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara