Ćavi (Foto: AFP)
Ćavi (Foto: AFP)

Ćavi ne odustaje od titule: Tim napredovao otkako sam najavio da idem

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 00:07

"Neefikasnost nam otežava utakmice, to je naš problem tokom cele sezone. Da smo postigli gol iz penala potpuno bismo promenili tok utakmice", naglašava trener Barselone posle minimalne pobede nad Maljorkom (1:0)

Barselona se provukla. Još jednom. Golom svog najmlađeg fudbalera Jamala u 73. minutu katalonska ekipa je uz dosta muke savladala Maljorku (1:0) i prenela pritisak na Real Madrid, koji uz meč manje ima pet bodova prednosti.

Večerašnja pobeda bila je 18. prvenstvena za Ćavijev tim ove sezone, ali i 13. ostvarena minimalnim rezultatom. Niko više puta nije slavio sa samo golom razlike u Primeri ove sezone. Razlog za to ne leži u čvrstoj odbrani, jer samo je Osasuna (37) od timova iz gornjeg dela tabele primila manje golova od Barselone (34). Prema rečima katalonskog stručnjaka, njegovom timu poteškoće stvara neefikasnost, iako je, paradoksalno, njegov tim uz Đironu najefikasniji sa 57 golova.

Izabrane vesti

"Patio sam i danas, da. Ista priča čitave sezone. Neefikasnost nam otežava utakmice, to je naš problem tokom cele sezone. Da smo postigli gol iz penala potpuno bismo promenili tok utakmice. Stvorili smo mnogo šansi protiv tima koji ih ne dozvoljava previše, dovoljno da bismo pobedili sa više razlike, ali bili smo mirni i strpljivi", izjavio je Ćavi posle utakmice.

I pored svih problema trener Barselone još nije digao ruke od titule, iako bi se Real u slučaju pobede nad Seltom vratio na 'plus osam'. Nije digao ruke prvenstveno jer je njegov tim pokazao napredak u poslednje vreme. Zanimljivo, baš od trenutka kada je Ćavi najavio da će na kraju sezone napustiti klupu. Primetili su španski mediji da je Barsa od tada neporažena na osam utakmica u svim takmičenjima (pet pobeda, tri remija), a nije promaklo ni 44-godišnjem strategu.

"Osvojili tri važna boda koji će nas održati u borbi za titulu. Tim je napredovao otkako sam odlučio da napustim klub na kraju sezone, povezao se. Odigrali smo vrlo solidnu utakmicu protiv odlično pripremljenog protivnika. Vrlo je teško napadati protiv njihove 5-3-2 formacije. Maljorka je dugo vremena bila ujednačen rival, jer Agire odlično priprema svoj tim, posebno u defanzivi."

Barseloni u utorak predstoji revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Napolijem kod kuće.

"Optimističan sam. Današnja pobeda podići će nam moral pred važnu utakmicu u utorak. Optimističan sam jer ćemo igrati kod kuće, potreban nam je pun stadion, a mi ćemo dati sve od sebe da prođemo u četvrtfinale. Što se povreda tiče, nema novih. Pitao sam Rafinju kakva je situacija sa njim i rekao mi je da je u pitanju samo udarac, tako da će svi koji su bili u timu večeras biti i protiv Napolija", zaključio je Ćavi.


tagovi

ĆaviBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara