De Jong u akciji (©Reuters)
De Jong u akciji (©Reuters)

Ćavijeva Barsa ima potencijal, ali moraće da pobedi u Minhenu: Benfiki slađi bod na Kamp Nou (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 23:02

Dramatična završnica u meču bez golova

Dosta posla čeka Ćavija po povratku u Barsleonu, ali utisak je da nekadašnji kapiten i te kako ima materijal da vrati posrnulog giganta na trijumfalan put.

Brzo i ofanzivno igrali su Katalonci protiv Benfike, međutim, ne i precizno. Prečka, ofsajd, Nikolas Otamendi i Odiseas Vlahodimos sačuvali su Benfiku i doneli joj slađi bod uoči poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona.

Izabrane vesti

Imali su i gosti svoje šanse, najbolju Haris Seferović u poslednjim trenucima meča, ali ostalo je 0:0.

Bio je to veliki promašaj švajcarskog reprezentativca.

Ovakav ishod znači da će Barselona u poslednjem kolu morati da pobedi Bajern u Minhenu kako bi sačuvala drugo mesto, jer se očekuje da Portugalci rutinski odrade posao protiv otpisanog Dinamo Kijeva kod kuće.

Početak meča nije nagoveštavao da će se Barselona mučiti. Rastrčali su se domaći fudbaleri u prvih pola sata, Gavi je imao odličnu šansu u 27, Alaba zapretio iz kontre minut kasnije, ali najbliži pogotku u prvom delu meča bio je Roman Jaremčuk.

U 34. minutu odlično se izbio i šutirao glavom preko Lenglea, ali ga je odlično postavljeni Ter Štegen sprečio da se upiše u strelce. Usledio je korner posle kog je Nikolas Otamendi pogodio mrežu, ipak, ruski arbitar Sergej Karasev je na signalizaciju pomoćnika da je lopta izašla van terena posle centaršuta iz ugla dosudio gol-aut.

Zbog ovoga je poništen gol Otamendiju (foto: Tviter)Zbog ovoga je poništen gol Otamendiju (foto: Tviter)

Isti pomoćnik bio je u pravi i kada je poništen gol Ronaldu Arauhu u 83. minutu zbog minimalnog ofsajda.

Pre toga, Barselona je još nekoliko puta mogla do gola. Prvo u 43. minutu kada je Jusuf Demir prelepo šutirao u dalji ugao, međutim, samo u prečku. Malo je nedostajalo da se 18-godišnji reprezentativac upiše u strelce u svom tek drugom nastupu u Ligi šampiona. Prethodno je igrao pola sata u septembarskom porazu od Bajern Minhena 0:3, a ovo mu je bio ukupno osmi nastup za Katalonce od kada je letos došao iz bečkog Rapida. Iako ponovo nije odigrao do kraja, najmlađi debitant u Barsi od Lionela Mesija potvrdio je veliki potencijal.

Brzina je bila glavni adut Barseloninih igrača u ovom meču, ali u 57. minutu je Memfis Depaj nije u potpunosti iskoristio. Bio je ispred Jana Verongena i umesto da nastavi ili šutira, odlučio je da ga "lomi". Iskoristio je to sjajni Otamendi i uklizavanjem uspeo da otkloni opasnost u poslednjem trenutku.

Kada je starterima ponestalo snage, živost u igru Katalonaca uneo je Usman Dembele. Tek što je ušao u igru, u 68. minutu lepo je centrirao ka Frenkiju de Jongu, Holanđanin šutirao glavom pod prečku, ali je Vlahodimos paradom skrenuo loptu u korner.

Nije večeras hteo gol Barsine fudbalere, pokušali su da ga postignu iz 13 pokušaja (samo tri u okvir gola), ali su u finišu imali sreću i da ostanu neporaženi. Mada im to ne menja situaciju, ostaje im da se nadaju da će rasterećeni Bajern biti neizainteresovan u poslednjem kolu (što i nije baš mentalitet bavarskog giganta) ili da će Dinamo Kijev uspeti da priredi iznenađenje na Lužu.

Ukoliko bude nerešeno u Minhenu, a Benfika pobedi Ukrajince, dalje će portugalski predstavnik zbog boljeg međusobnog učinka u mečevima sa Barselonom (u Lisabonu je bilo 3:0).

GRUPA E

Dinamo Kijev - Bajern 1:2 (0:2)

/Garmaš 70 - Levandovski 14, Koman 42/

Barselona - Benfika 0:0



tagovi

ĆaviBarselonaBenfikaMemfis DepajGaviJusuf Demir

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara