Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ćaviju novi ugovor u Kataru, posebna klauzula za Barselonu

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.05.21. | 12:58

Španac još dve godine u Al Sadu

Katarski Al Sad odlučio je da ukaže poverenje Ćaviju Ernandesu i da sa aktuelnim strategom produži ugovor na još dve godine. Uprkos činjenici da je u prethodnom periodu dovođen u vezu sa Barselonom u kojoj je ostavio neizbrisiv trag tokom igračkih dana, nekadašnji španski vezista je odlučio da stavi paraf na novi ugovor i u aktuelnom klubu se zadrži i nakon Svetskog prvenstva 2022. godine koje će se održati upravo u Kataru.

Novi ugovor koji je prema saznajnjima Asa već spreman, bi podrazumevao produžetak saradnje do juna 2023. godine, ali bi imao "Barsa klauzulu", po kojoj bi Ćavi mogao da pređe na Kamp Nou u bilo kom trenutku bez obeštećenja. Paraf na produžetak saradnje prema saznanjima istog izvora staviće i članovi Ćavijevog stručnog štaba, ali je iz njihovih ugovora izostala pomenuta klauzula.

Izabrane vesti

Španac je na klupu sadašnjeg kluba seo u julu 2019. godine i u međuvremenu je osvojio trofeje u šampionatu i Kupu Katara, a zapažena izdanja Al Sad pruža i u Ligi šampiona gde je kao drugoplasirani tim u grupi uspeo da se plasira u narednu fazu.

Podsetimo, Ćavi je tokom predsedničkih izbora u Barseloni bio kandidat da nasledi Ronalda Kumana na klupi Katalonaca, ali su sve bolje igre pod komandom Holanđanina uticale da čelnici kluba odustanu od promene što je i otklonilo dileme stratega katarskog kluba vezane za produžetak saradnje.


tagovi

ĆaviCavi ErnandesAzijaAl SadBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara