Aleksandar Čavrić (Printscreen)
Aleksandar Čavrić (Printscreen)

Čavriću trener Napolija obećao odlazak na Euro, Srbin se nada slovačkom pasošu i odlasku u Nemačku

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.02.24. | 16:20

Srpski golgeter postigao i namestio gol na debiju u Japanu i veruje da će nastupati za selekciju države u kojoj je proveo više od sedam godina i osvojio sedam titula

Više od sedam godina Aleksandar Čavrić branio je boje Slovana i postao istinska legenda velikana iz Bratislave. Osvojio je pet titula prva države, podigao četiri pehara u kupu, odigrao 265 utakmica uz 75 postignutih i 45 nameštenih golova. Ove zime srpski napadač napustio je Slovačku jer je, prema sopstvenom priznanju, u 30. godini života poželeo novi izazov. Pronašao ga je u najtrofejnijem japanskom klubu Kašimi Antlers, pod trenerskom palicom sunarodnika Ranka Popovića.

Golgeterski njuh nije ga napustio ni na drugom kraju sveta. Već na debiju za osmostrukog šampiona Japana, Čavrić je prišio sebi epitet igrača utakmice za 69 minuta na terenu. Već na početku drugog poluvremena s igračem na leđima trznuo je glavom i pogodio za 2:0, malo po isteku sat vremena igre spakovao je gol Nakami i njegova Kašima rutinski je savladala Nagoju u gostima (0:3).

Izabrane vesti

Iako je reč o Srbinu iz Vukovara, kako Čavrić, nekada standardi U21 reprezentativac Srbije nikada nije dobio poziv matičnog državnog tima, nije isključeno da ga uskoro vidimo u dresu Slovačke, možda i na predstojećem evropskom prvenstvu. Još 2022. godine ušao je u proces dobijanja slovačkog državljanstva.

"Razgovarao sam sa predsednikom Kvačikom i selektorom Kalconom. Obojica su mi obećali da ćemo ići na Evropsko prvenstvo", rekao je Čavrić u razgovoru za slovačke medije i nastavio: "Tokom decembra, imao sam iskren razgovor sa gospodinom Kovačikom i pitao me je ponovo da li je moja ambicija da predstavljam slovačku i dalje aktuelna. Rekao sam mu da se to podrazumeva. Zatim mi je on rekao da su vlasti u velikoj gužvi i da rade na mom pasošu od starta 2024. Takođe mi je poručio da planiraju da me pozovu u reprezentaciju Slovačke."

Strpljiv je Čavrić, ali svestan da je njegov 'problem' i te kako rešiv ako postoji adekvatna želja.

"Siguran sam da kada zaista nešto želite, uradićete sve što je u vašoj moći da do toga dođete. Tako stvari svuda funkcionišu, kako u Slovačkoj, tako i u ostalim državama. Tako da, kada želite da neko predstavlja vašu zemlju i da vam pomogne, uradićete sve da mu obezbedite pasoš", rekao je Čavrić.

Japanska liga igra se od februara od decembra, a Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na programu je od sredine juna do sredine jula. Svakako, to ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem za njegov potencijalni nastup za Slovačku koju predvodi selektor Kalcona, od skoro i trener italijanskog Napolija.

"Datumi internacionalnanih pauze postavljeni su od strane FIFA i klubovi moraju da ih poštuju", rekao je Čavrić, a onda obelodanio delić razgovora sa selektorom: "Pitao me je isto što i predsednik saveza, da li želim da predstavljam Slovačku jer je zainteresovan za mene i ono što mogu da pružim. Čak je želeo da me dovede i na sastanak, što po logici stvari nije bilo moguće budući da još nemam državljanstvo. Pritom, u to vreme sam čekao operaciju članka."

Čavrić pokriva pozicije desnog krila i špica, a trenutno u Slovačkoj na tim mestima su u konkurenciji fudbaleri poput Erika Jirke, Roberta Boženika, Davida Streleca, Roberta Polijevke. Reč je o fudbalerima u čijem društvu bi Srbin i te kako mogao da dobije šansu.

Slovačka krajem marta igra prijateljske mečeve protiv Austrije kod kuće i Norveške u gostima, a ostaje da se vidi, da li će tokom marta Čavrić dobiti pasoš i poziv u A reprezentaciju.


tagovi

Aleksandar ČavrićKašima Antlersreprezentacija Slovačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara