©Starsport
©Starsport

Čeferin o utakmici Srbije i Rusije: Ljude nije briga za englesku politiku i mejnstrim medije

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 21:15

Predsednik UEFA istakao da Orlovi imaju pravo da igraju prijateljske utakmice sa rivalima po volji

Srbija će u okviru provera pred evropsko prvenstvo u Nemačkoj odmeriti snage sa Rusijom. Martovski duel Orlova protiv reprezentacije koja je suspendovana od strane UEFA izazvao je pažnju u Evropi te je bio i jednaod tema intervjua kojo je Aleksandar Čeferin dao za Grdijan. Prvi čovek evropskog fudbala u razgovoru za britanski list odgovorio je da li je iz njegove perspektive kontradiktorno da Rusiji bude dozvoljen duel protiv Srbije, pored suspenzije koja je na snazi.

Izabrane vesti

"To nije pod našom jurisdikcijom. Srbija može da igra i protiv nas u ovoj prostoriji. Pravno ne možemo ništa da uradimo. U neku ruku, zašto je to uopšte toliki problem? Zašto je igranje fudbala problem? Nikog nije briga za taj meč, da vi Englezi ne govorite o tome, niko ne bi ni znao da se igra. Mi u Sloveniji i ne znamo da je susret zakazan, jer ljudi ne mare za stvari na koje engleska politika, ali i mejnstrim mediji mnogo puta, ističu. Ponekad nas bombarduju ovim, a onda razgovaram sa prijateljima širom Evrope koji kažu: 'O čemu pričaš?' Oni znaju da je Rusija suspendovana i to je to. Sada igraju jednu prijateljsku - pa šta?", rekao je predsednik UEFA.

Podsetimo, od februara 2022. godine svi ruski timovi i reprezentativne selekcije su suspendovani od strane UEFA. Krajem 2023. godine Evropska fudbalska unija je razmatrala povratak selekcija uzrasta do 17 godina u međunarodna takmičenja, ali je odustala od takve zamisli.

Srbija će snage sa Rusijom odmeriti 21. marta u Moskvi, a samo četiri dana kasnije će u Limasolu imati kontrolni duel sa Kiprom.


tagovi

Aleksandar ČeferinOrlovifudbalska reprezentacija Srbijefudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara