©Reuters
©Reuters

Čeka se Ćavijevo "da", napreduju pregovori oko povratka Sančeza u Barselonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 20:42

Iskusni napadač čeka odobrenje šefa stuke Katalonaca, u Interovom smeru odlazi Luk de Jong, kao pozajmljen igrač Sevilje

Aleksis Sančez je veoma blizu povratka u Barselonu! Kako piše katalonski Sport, u tim pregovorima učestvuju tri strane, Barselona, Inter i Sevilja, jer je neophodno da i Luk de Jong napusti Nou Kamp i preseli se upravo u Milano.

Sevilja je navodno već dala odobrenje, a Inter je zainteresovan da praktično preuzme pozajmicu od holandskog igrača iz Barselone. De Jong je stigao na insistiranje Ronalda Kumana, ali s obzirom na prilično slabu pokretljivost, u odnosu na kriterijume koje je postavio Ćavi Ernandez, nikako nije po meri novog stručnog štaba katalonskog tima. Ipak, uprkos izuzetno lošoj sezoni, De Jong je još uvek interesantan klubovima na tržištu, ali pre svega Interu, gde očigledno žele igrača takvog profila.

Izabrane vesti

Barseloni gori pod nogama, u ovom trenutku je bez Memfisa Depaja, što dodatno komplikuje situaciju u napadu. Sa druge strane, Sančez je neko ko je željan igre i glavne uloge, a ostavio je i solidan utisak u prethodnom mandatu. Na 141 utakmici imao je 47 postignutih golova i 35 asistencija. Ćaviju je potreban napadač, koji može da igra i u samom špicu, ali i na kriulu, pa se veruje da će dati zeleno svetlo. U međuvremenu, direktor Mateu Alemani vrlo aktivno radi na samoj operaciji i deluje da će uskoro svi detalji biti dogovoreni.

Sančez ima 32 godine i čini se da još uvek nije rekao poslednju reč, a u Inter je stigao u septembru 2020. godine kao slobodan igrač, dok je prethodno igrao jednu sezonu kao pozajmljen igrač Mančester Junajteda. U dresu Intera, za ove nepune dve i po sezone, odigrao je 84 meča i postigao 13 golova.


tagovi

Aleksis SančezĆaviZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara