Iz arhive: Isko slavi gol pored igrača Valensije (©Reuters)
Iz arhive: Isko slavi gol pored igrača Valensije (©Reuters)

Čekaju se golovi: Ni Real, ni Valensija nemaju pravo na kiks

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.06.20. | 10:33

Zidan može da računa gotovo na najjači sastav, Selades ulazi u meč s iznuđenim rešenjima u odbrani

Real Madrid je na povratničkom debiju protiv Eibara pokazao da je dobro našpanovan. Za nešto više od pola sata spakovao je tri komada timu koji je ove sezone tukao Atletiko, Sevilju, Viljareal... Pritom, Zinedin Zidan sačuvao je svežinu kod svojih momaka. Rano je počeo da vrši izmene, a utisak je da je naredio „povlačenje ručne“ posle prvih 45 minuta. Zbog toga poslednju utakmicu 29. kola Primere (TV Sportklub, 21.55) Real dočekuje s velikim očekivanjima, a Valensija uz nadu da bi mogla da napravi iznenađenje na stadion Alfredo di Stefano.

Valensija se nije proslavila protiv Levantea (1:1) i verovatno će Albert Selades imati ozbiljnih problema da povrati zadovoljavajuću psihološku spremnost posle gola primljenog u 99. minutu. Gola koji je izbio iz džepa dva boda Slepim miševima. Poznato je da Valensija izvan svoje Mestalje nije toliko opasna i to nije lice s kojim se treba pojaviti pred Kraljevskim klubom. Ekipa Alberta Seladesa ima samo tri pobede od 7. decembra i sigurnog izdanja u gradskom derbiju s Levanteom. Seladesovi momci nikoga nisu dobili u gostima u 2020. godini. Poraženi su na četiri od pet prethodnih gostovanja u svim takmičenjima. Ali, Valensija i dalje nosi etiketu kluba koji uz Atletiko Madrid najčešće sapliće Real i Barsu. Poslednja dva susreta u prvenstvu Madriđani nisu uspeli da dobiju - 1:2 i 1:1. Mada Valensija za trijumf u gostima Realu ne zna već 12 godina. Real u susret ulazi sa saznanjem da ima pet bodova minusa (Barselona rutinski savladala Leganes) i obavezom da dobije ako želi da se nada tituli, dok Valensija mora da ostvari pozitivan rezultat ako želi izlaz u evropska takmičenja na jesen.

Izabrane vesti

Real će danas ugostiti svoju decu Danija Pareha, Rubena Sobrina, Denisa Čeriševa i Rodriga. Jedino poslednji među njima ima razlog više da se u dobrom svetlu predstavi Zinedinu Zidanu i Florentinu Perezu, pošto se njegovo ime povezivalo još prošlog leta sa transferom u Real, mada je na kraju izbor pao na Luku Jovića. Možda Rodrigo uspe da ubedi čelnike Kraljevskog kluba da mu je mesto u Madridu? Još jedan igrač biće u posebnom fokusu stručnog štaba. Radi se o Feranu Toresu, po mnogima najboljem španskom fudbaleru svoje generacije. Real već dve godine sanja njegov transfer na Santjago Bernabeu, ali Valensija uspešno odbija sve napade.

Kako i ne bi Tores bio na Realovoj listi želja kada je bio predvodnik kadeteske reprezentacije koja je pokorila Evropu i bila druga na svetu, kao omladinac je postigao dva gola u finalu kontinentalnog prvenstva završenog titulom. U Valensiji je od svoje šeste godine, a Real ga je hteo još od kadetskih dana. Sada ima otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra, s tim što još nije obnovio ugovor s Valensijom koji ističe u junu 2021. A to može da bude signal za Pereza da krene u ofanzivu, s obzirom da mu je poslednjih godina cilj da stvori jako jezgro za budućnost.

Dobre vesti sačekale su Zinedina Zidana posle ubedljivog izdanja protiv Eibara. Francuski as može da računa na Edena Azara, Serhija Ramosa i Danija Karvahala, koji su uzeli učešće u ubedljivoj pobedi, a onda i radili na poslednjem treningu pred večerašnji derbi. Takođe je sa ekipom trenirao i Geret Bejl koji je odigrao poslednjih 30 minuta protiv Eibara, mada se nije proslavio. Kako se najavljuje iz tima će otpasti samo povređeni Načo, Jović, Vaskez i Marijano, dok su ostali u igri za tim. Ako ne bude nekih većih iznenađenja, na teren bi trebalo da istrči sledećih jedanest u formaciji 4-3-3: Kurtoa, zatim Karvahal, Varan, Ramos, Mendi (verovatno će Marselo malo da odmori), potom Valverde, Kazemiro, Kros, da bi napadački triling činili Isko, Azar i Benzema.

Selades i dalje ne može da računa na Ezekijela Garaja i Paulistu, a u tim se vraća Žofri Kondogbija, pa je najrealnije da će na teren istrčati Silesen, potom Vas, Giljamon, Kokelan, Gaja, te Pareho, Kondogbija, ispred Tores, Soler i Gomez, dok će u napadu usamljen biti Rodrigo. Dakle, sa dvojicom iznuđenih štopera (Giljamon i Kokelan). 

Jedan tip, ipak, trebalo bi da bude još veća sigurica - GG. Nije došlo samo jednom u poslednjih sedam godina, odnosno na poslednjih 15 međusobnih okršaja. Preciznije, čak 22 gola palo je u poslednjih šest okršaja ovih rivala, što je prosek od 3,6 po utakmici. Golova, dakle, nije manjkalo i možda bi ovo trebalo da bude vaš tip za danas?

PRIMERA – 29. KOLO

Ponedeljak

Levante – Sevilja 1:1 (0:1)

/Karlos 87ag – De Jong 46/

Betis - Granada 2:2 (0:1)

/Fernandez 29, Soldado 91 - Kanaljes 85pen, Teljo 88/

Utorak

Hetafe - Espanjol 0:0

Viljareal - Majorka 1:0 (1:0)

/Baka 16/

Barselona - Leganes 2:0 (1:0)

/Fati 42, Mesi 69/

Sreda

Eibar – Atletik Bilbao 2:2 (1:1)

/Kike 19, Oreljana 78 penal – Garsija 8 penal, Viljalibre 81/

Valjadolid - Selta 0:0

Osasuna – Atletiko Madrid 0:5 (0:1)

/Feliks 27, 56, Ljorente 79, Morata 82, Karasko 88/

Četvrtak

19.30: (3,90) Alaves (3,35) Sosijedad (2,00)

22.00: (1,38) Real Madrid (5,00) Valensija (7,75)



tagovi

Zinedin ZidanAlbert Selades

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara