Stadion Bombonjera (©Reuters)
Stadion Bombonjera (©Reuters)

Čekajući Edinsona Kavanija na Bombonjeri...

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.08.22. | 23:03

Argentina 1: Boka Juniors dočekuje Platense u sklopu 12. kola šampionata i istovremeno radi na angažovanju nekada jednog od najboljih svetskih napadača

Brojna iznenađenja viđena su u prvoj polovini argentinskog nacionalnog šampionata. Gotovo svi velikani posle eliminacije sa međunarodne scene i fokusiranosti na domaće prvenstvo, i dalje ne mogu da pronađu pobedničku formu. Stoga, uslovno rečeno, manji klubovi preuzeli su glavnu reč, a jedan od njih je i Klub Atletiko Platense.

Hobotnice iz Visente Lopesa, jednog od krajeva severnog Buenos Ajresa, i pored brojnih remija u poslednje vreme, uspevaju da ostanu pri vrhu tabele. U međuvremenu, njihov noćašnji rival Boka Juniors prolazi kroz nestabilnu fazu, gde pobeđuje u jednom meču, a već u sledećem ponovo gubi, i takav period oscilacija traje šest utakmica unazad. Duel između ova dva tima važi za 12. kolo Argentinske profesionalne lige, i na program je noćas od 02.00 po srednjoevropskom vremenu, a odigraće se na stadionu Alberto Hose Armando, popularnoj La Bombonjeri.

Izabrane vesti

Boka Juniors, čak i potpuno fokusirana na argentinski šampionat, još nije uspela da pregrupiše svoje redove i stupi na pobednički kolosek. Đenovljani tako posle 11. odigranih kola ostaju na 13. mestu sa 15 bodova, osvojenih iz pet pobeda, bez remija, dok su u preostalih šest mečeva pretrpeli poraze.

U nezvaničnom klasiku protiv Estudijantesa na Bombonjeri, Boka Juniors je pobedila 3:1 gala performansom. Prethodni put, kada je nastupila na svom terenu savladala je Taljeres iz Kordobe sa 2:1, inače trenutnog učesnika četvrtfinalne faze Kopa Libertadores. Ipak, gostovanja su ono što Boki zaista teško pada ove sezone. U proteklom kolu protiv Patronata, u Parani, Đenovljani su pretrpeli ubedljiv poraz rezultatom 3:0. Na tom meču, izabranici Uga Ibare uputili su čak 18 udaraca ka golu protivnika, od toga osam u okvir, a posed je prelazio 60 posto vremena. Uprkos tome, tim nije uspeo da pogodi mrežu i ponovo je izgubio, treći put zaredom u nacionalnom takmičenju.

02.00: (1,70) Boka Juniors (3,50) Platense (5,60)

Ne zaboravimo da je Boka u prvom delu sezone osvojila titulu šampiona Liga kupa, a istovremeno okupljala je igrače dovoljno kvalitetne da se tim orijentiše ka vrhu tabele, kao i za finiš na međunarodnoj sceni. Očigledno, ove sezone, biće to samo neostvareni planovi. Ipak, kao domaći tim, na Bombonjeri, Boka Juniors je zabeležila nedavnu kampanju od šest pobeda, sa jednim remijem i tri poraza u poslednjih 10 utakmica odigranih u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Boka ne gubi nadu da će Edinson Kavani ove sezone obući u plavo-zlatni dres i naterati tribine Bombonjere da proključaju. Urugvajski napadač još je bez kluba, a poziv iz Evrope koji očekuje ne stiže. Šansa da igra u timu iz La Boke raste iz sata u sat, s obzirom i na to da je Huan Roman Rikelme lično preuzeo pregovore sa igračem i već mu je poslao zvaničnu ponudu.

Platense je trenutno bolje pozicioniran od svog protivnika, i nalazi se na 6. mestu sa 18 osvojenih bodova. Zlatni trenutak Hobotnica dogodio se na početku takmičenja, sa tri pobede i još tri remija. Međutim, ubrzo je tim počeo da se sapliće i to više puta, što ga je dovelo do pada za nekoliko pozicija na tabeli.

Zapravo, do sada su doživeli samo jedan poraz u ligi, u Klasiku Severa protiv Tigrea 3:0 i to na gostujućem terenu. U poslednjem kolu argentinskog prvenstva, Barakas Sentral gostovao u Visente Lopesu i izborio remi bez golova. Mnogo bolje od gostiju zaigrali su izabranici Omara de Felipea, koji su više sprovodili defanzivnu taktiku i igru na kontranapade. Čak i pored toga, Hobotnice su uputile 18 udaraca ka golu protivnika, od toga pet direktno u okvir, ipak gol je izostao sa obe strane. U poslednjih pet mečeva zabeležena je samo jedna pobeda, tri remija i poraz. Kao gost, Platense je do sada zabeležio skor od samo dve pobede, četiri remija i četiri poraza u 10 minulih utakmica.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Boka na ovaj duel stiže sa statusom favorita i računa na podršku navijača kako bi ponovo otkrila pobednički put. Sa druge strane, Platense ima dva kiksa u nizu i, uprkos nešto boljoj kampanji od protivnika, nalazi se pod većim pritiskom da pokuša da se održi na tabeli. Njihov poslednji duel odigran je pre nešto manje od godinu dana, i završen je pobedom Đenovljana u Visente Lopesu sa 3:1.

ARGENTINA 1 – 12. KOLO

Petak

Himnasija La Plata - Godoj Kruz 2:0 (0:0)

/Aleman 60 penal, Kontin 90+5/

Subota

Banfild - Patronato 0:0

Sarmijento - Lanus 2:1 (2:0)

/Lopez 6, 45+3 – Agire 69/

Arsenal Sarandi - Atletiko Tukuman 3:1 (1:1)

/Lomonako 40, Goni 51, Dijaz 90+1 - Orihuela 45+2/

Barakas - Rasing /u toku/

23.00: (3,05) Taljeres (2,95) Argentinos Juniors (2,55)

23.00: (1,85) Union Santa Fe (3,40) Velez (4,60)

Nedelja

02.00: (1,70) Boka Juniors (3,50) Platense (5,60)

18.00: (3,90) Aldosivi (3,10) Urakan (2,10)

20.00: (2,35) San Lorenco (3,10) Estudijantes (3,25)

22.30: (3,70) Independijente (3,30) River Plejt (2,10)

Ponedeljak

01.00: (2,20) Njuels Old Bojs (3,10) Kolon (3,60)

16.00: (2,70) Kordoba Santijago (3,05) Defensa i Hustisija (2,80)

Utorak

01.00: (1,80) Tigre (3,45) Rosario (4,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsEdinson KavaniPlatense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara