Fudbaleri Liverpul Montevidea (©Reuters)
Fudbaleri Liverpul Montevidea (©Reuters)

Čekao je Liverpul 108 godina na titulu u Urugvaju, sada ga od nje deli 90 minuta

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.12.23. | 21:00

Tim iz Montevidea brani 2:0 iz prvog meča protiv Penjarola, u revanšu finala prvenstva Urugvaja (subota, 23)

Senzacija u Urugvaju. Liverpul iz Montevidea je veoma blizu osvajanja istorijske titule. U subotu od 23.00 časova gostuje Penjarolu u revanš meču finala prvenstva, dolazi sa prednošću od 3:0 stečenom pre tri dana.

Penjarol je bio najbolji u Aperturi, Liverpul u Klausuri. To im je omogućilo da igraju plej-of, ali u jednom krajnje čudnom sistemu. Naime, osvajači pomenuta dva dela prvenstva imaju sigurno učešće u polufinalu plej-ofa, a pobednik tog duela igra u finalu protiv ekipe koja je tokom kalendarske godine sakupila najviše bodova zbirno u Aperturi, Klausuri i Liga kupu.

Izabrane vesti

Ništa ne bi bilo sporno da ta ekipa sa najviše bodova nije Liverpul. To je značilo da bi plavo-crni bili krunisani da su pobedili Penjarol u polufinalu, ali nisu. Poklekli su posle produžetaka, u 120. minutu je Abel Enrandez pogodio za 1:0.

Penjarol je tako izborio plasman u finale, protiv Liverpula. Tamo se igra dvomeč.


23.00: (2,20) Penjarol (3,20) Liverpul Montevideo (3,20)


Ta prva utakmica nije bila preterano atraktivna. Penjarolu je u 17. minutu poništen gol, jer je Arezo bio u ofsajdu prilikom postizanja pogotka. Potom gotovo da nije bilo uzbuđenja sve do sredine drugog poluvremena, kada su oba tima dobila po crveni karton. Gonzalez iz Penjarola i Napoli iz Liverpula.

To novo stanje na terenu više je prijalo domaćinu. Golovima Vesina u 71. i Bentankurta u 81. minutu došao je do lepe prednosti pred revanš.

Pred Penjarolom je pakleno težak posao, jer poslednji put je trijumf sa dva ili više golova razlike je ostario još u oktobru protiv drugoligaša Sud Amerike (3:0) u Kupu Urugvaja. Od tada je generalno imao malo pobeda, samo dve u narednih 10 mečeva. Protiv Feniksa u finišu Klausure i pomenutu protiv Liverpula u polufinalu plej-ofa.

Izabranici Horhea Bave su osvajanjem Klausure osigurali plasman u Kopa Libertadores, tek treći put u istoriji. Doduše, prethodna dva puta su igrali samo kvalifikacije, u njima su gubili od Gremija (2011. godine) i ekvadorske Universidad Katolike (2021). Sada su sigurni u grupnoj fazi.

Liverpul ima priliku da postane 11. različiti šampion Urugvaja. Kako god se završilo noćas, Penjarol će svakako da ostane najtrofejniji klub te zemlje. Do sada je bio prvak 51 put, a Nasional ima 49 titula. Prate ih Defensor Sporting, Danubio i River Plejt Montevideo sa po četiri titule, Montevideo Vonderers sa tri, te Rampla Juniors, Belja Vista, Sentral Espanjol i Progreso sa po jednim peharom.

URUGVAJ 1 – FINALE (REVANŠ)

Subota

23.00: (2,20) Penjarol (3,20) Liverpul Montevideo (3,20)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Urugvaj 1Liverpul MontevideoPenjarol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara