Enkunku (© Reuters)
Enkunku (© Reuters)

Čekao poluvreme, rešio za frtalj sata: Kuku, kako igra Enkunku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.01.22. | 17:47

Francuski ofanzivac golom i dvema asistencijama pogurao RB Lajpcig ka mestu koje vodi u Evropu – 2:2

Pred odlazak na pauzu su usporili, po povratku na scenu ubrzali. Kao da su popili energetsko piće glavnog sponzora, igrači RB Lajpciga su se raširili krila i brišućim letom otvorili 2022. godinu, pošto su na Red Bul areni zgromili Majnc, pretekli ga na tabeli i nagovestili da bi pod komandama novog trenera Domenika Tedeskla mogli da uzlete do Evrope– 4:1.

Tim povratnika u Bundesligu je prethodnu godinu završio serijom loših rezultata (samo jedno slavlje u šest kola), međutim, predah mu očigledno prijao, pa je zahvaljujući najboljim igračima upisao tri boda i popravio šanse da i naredne godine predstavlja Nemačku u UEFA takmičenjima.

Izabrane vesti

Ključni čovek za pobedu Lajpciga opet je bio Kristofer Enkunku. Mladi Francuz igra sezonu života, iz meča u meč popravlja učinak u statističkim kolonama, a u 18. kolu je potvrdio da je glavni oslonac tima iz Donje Saksonije. Celo prvo poluvreme ga je Tedesko držao na klupi – ruku na srce, domaćin je imao rezultatsku prednost – a onda je za samo 16 minuta prelomio meč. Najpre namešten gol Dominiku Soboslaju, pa pogodak na vraćenu asistenciju mađarskog reprezentativca, potom serviranje kao na tacni za Andrea Silvuza drugi precizan hitac Portugalca – i to je inače veoma dobrim gostima bio kraj.

U ovom trenutku Enkunku je zaslužan za čak 28 golova, 16 ih je dao već 12 namestio u svim takmičenjima i definitivno sa ovako raspoloženim ofanzivcem Lajpcig deluje sposobno da popravi utisak posle bledog prvog dela prvenstva. Pogotovo što je do dvostrukog golgeterksog učinka stigao i Andre Silva, ove subote bio je precizan dvaput, tako da sad ima deset pogodaka.

U derbiju dana – pata karte. Leverkuzen je slavio za blagog favorita protiv Union Berlinga, ali su momci iz glavnog grada potvrdili da igraju iznad očekivanja i izborili bod, a u nadoknadi mogli i do sva tri – 2:2.

Iako je Patrik Šik nastavio da trese mreže (16 puta u sezoni, deveti na minulih pet utakmica), odbrana je slabiji deo Bajerovog tima – opet je matirana, osmi pu uzastopno, bilo u prvenstvu, bilo u Ligi Evrope – što je videlo u osetljivom delu meča, pred kraj prvog i početkom drugog dela, ključnog što domaćin nije stigao do pobede. Tad je Griša Promel dvaput savladao Lukasa Hradeckog, nagovestio pobedu Uniona, bi se Džonatan Ta postarao za pravedni remi na pas Karima Belarabija.

Čak je mogao Mark Kruze u nadoknadi da odnese sva tri boda za Berlin, mada je i ovako tim Gerarda Seoanea na bod od Bajera, u igri za još jedan plasman u Evropu.

BUNDESLIGA – 18. KOLO

Petak

Bajern - Menhengladbah 1:2 (1:2)

/Levandovski 18 - Nojhaus 27, Lajner 31/

Subota

Leverkuzen – Union Berlin (1:1)

/Šik 38, Ta 84 – Promel 45, 50/

Frajburg – Bilefeld 2:2 (1:0)

/Haberer 6, Đeong Vu 46 – Okugava 60, Lasme 87/

Grojter firt – Štutgart 0:0

Hofenhajm – Augzburg 3:1 (2:1)

/Bebu 38, 44, Raum 90+3 – Gregorič 5/

RB Lajpcig – Majnc 4:1 (1:0)

/Andre Silva 21 pen, 61, Soboslaj 47, Enkunku 58 – Li Sung 57/

18.30: (3,80) Ajntraht (3,60) Dortmund (2,05)

Nedelja

15.30: (2,80) Herta (3,35) Keln (2,70)

17.30: (3,60) Bohum (3,40) Volfzburg (2,20)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Red Bul LajpcigRB LajpcigUnion BerlinMajncBajer LeverkuzenKristofer Nkunku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara