Dejan Jaković (©Star sport)
Dejan Jaković (©Star sport)

Čekićari i Atleti u Kanadi, veteran Jaković komanduje

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 22:50

Branilac titule Fordž dočekuje Atletiko Otavu u sklopu Premijer lige

Drugi put u nešto više od dve nedelje Atletiko Otava putuje na zapad, od glavnog grada do Hamiltona, na sastanak sa Fordžom, dvostrukim uzastopnim osvajačem Premijer lige Kanade. Posle izazovnog vikenda za obe strane, Čekićari i Atleti sastaće se na terenu Tim Hortons Fild, svaki u potrazi za povratkom na pobedničku stazu.

Fordž, koji je četvrti na tabeli sa učinkom od šest pobeda, remijem i pet neuspeha sakupio je 19 bodova, i nastojaće da preskoči Valor na trećem mestu. Čekićari noćas igraju svoju drugu od ukupno tri utakmice u ligi kod kuće ove utakmice. Počeli su nedeljnim remijem 1:1 protiv Halifaks Vonderersa. U tom okršaju, Fordž je u prvom poluvremenu bio u zaostatku, ali su puleni trenera Bobija Smirniotisa uspeli da "ukradu" bod zahvaljujući pogotku Kvamea Avue u završnici.

Izabrane vesti

02.00: (1,73) Fordž (3,40) Atletiko Otava (4,80)

Čekićari će možda morati da se oslone na svoju dubinu, pri čemu će ona biti pod znakom pitanja usred ove trke od tri meča za šest dana. S obzirom na to da je umor definitivno stigao sve timove u Premijer ligi, širok igrački kadar je ključan. Na sreću Fordža, nekoliko poznatih lica je počelo da se vraća. Kris Nanko je počeo duel protiv Halifaksa pošto se nekoliko nedelja borio sa povredama, a defanzivac Danijel Krucen je mogao da odigra pola sata tog meča, što je svakako bio dobrodošao prizor za ekipu iz Hamiltona.

"Kada igrate u ovako gustom rasporedu, ako izgubite jednog ili dva momka, već ste pali. Morate da menjate malo sastav i sve dobija malo drugačiji kontekst. Neki rezervisti dobiju više minuta, i morali smo to da uradimo u ovom vremenskom periodu", istakao je Smirniotis.

Jedan od aduta Fordža od letos je i veteran Dejan Jaković (36), nekadašnji reprezentativac Kanade, koji je gotovo čitavu karijeru proveo u MLS-u. Profesionalni angažman štoper srpskog porekla započeo je u Crvenoj zvezdi 2008, gde se zadržao svega pola godine, da bi potom ostavio trag u Di Si Junajtedu, japanskom Šimicuu, te Njujork Kosmosu, Los Anđeles FC-u i Las Vegas Lajtsu.

U međuvremenu, Otava posle ispadanja iz kanadskog šampionata svu pažnju usmerava na nacionalno prvesntvo. Klub čiji je suvlasnik Atletiko Madrid na svom terenu je poklekao protiv Valora 3:2, a poslednji put u akciji premijer lige tim iz glavnog grada je remizirao 1:1 sa Jork Junajtedom.

Pobedom i remijem u poslednja dva meča lige ekipa trenera Miste, nekadašnjeg ofanzivca Tenerifa, Valensije, Atletiko Madrida i La Korunje, očajnički se nada da će uhvatiti zamah. Otava je i dalje na poslednjem mestu sa 11 bodova.

Mista je uspeo da ubaci nekoliko igrača u sastav protiv Valora koji do sada nisu odigrali previše minuta ove godine, i objasnio je da sa teškim rasporedom i on želi da izvuče više iz celog tima.

"Mi nismo samo 11 ili 12 momaka, moramo da pružimo što je više moguće. Upravo se to dogodilo posle meča sa Valorom. U redu, gubimo utakmicu, ali mislim da smo imali tri, četiri, pet, šest novih momaka, i ovo je savršeno za mene jer imamo više mogućnosti za sledeću utakmicu, a posebno zato što imamo težak raspored u naredne dve nedelje", istakao je Mista.

KANADA 1

Sreda

23.55: (2,90) Jork Junajted (3,00) Halifaks Vonderers (2,50)

Četvrtak

02.00: (1,73) Fordž (3,40) Atletiko Otava (4,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KanadaKanada 1Dejan JakovićFordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara