Čelsi gubi bitku: Ridigerov brat bio kod Pereza i dogovorio platu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 04:34

Nemac kreće stopama Davida Alabe...

Daleko od toga da se prvi put dovodi u vezu sa selidbom u Madrid - traje to već neko vreme, taman koliko i pregovori s upravom Čelsija oko novog ugovora - međutim izgleda da je Florentino Perez napravio ozbiljan iskorak i postigao neformalni dogovor sa Antoniom Ridigerom (28).

Ovo je informacija uglavnom pouzdanog i uglednog britanskog Independenta koji tvrdi da je Kraljevski klub od pre nekoliko dana u pol poziciji za dovođenje nemačkog reprezentativca kom na leto ističe ugovor.

Izabrane vesti

Ridiger je poslednjih godina izrastao u jednog od najboljih centralnih defanzivaca Evrope. Posebno dobro igra otkako je u klub stigao Tomas Tuhel i nemački strateg ne krije ogromnu želju da ga zadrži. Ali uprava Plavaca za sada odbija da ispuni finansijske zahteve Ridigerovog brata i agenta (povećanje primanja sa sadašnjih 105.000 evra nedeljno na 210.000), te su Madriđani taj zastoj u razgovorima iskoristili da naprave možda i ključnu konekciju sa igračevim zastupnikom.

Independent navodi da je pomenuti Sar Senesi boravio prethodnih dana u španskoj prestonici i da je dobio neku vrstu garancija da je Real spreman da mu plati koliko traži za svog klijenta. A imajući u vidu da bi se radilo o prelasku bez obeštećenja, nije isključeno da bi Nemac "izboksovao" i ozbiljan bonus samo za potpis.

Nešto slično što je David Alaba dobio proteklog leta.

Realu je potrebno pojačanje na mestu štopera nakon odlaska Rafaela Varana u Mančester Junajted, a Ridiger bi kao slobodan igrač bio idealno rešenje jer bi Perez tako uštedeo novac za svoj najveći projekat u 21. veku - dovođenje Kiljana Mbapea.

Podsetimo, interesovanje za Ridigera proteklih meseci pokazivao je i Bajern Minhen, ali poput Čelsija takođe nije bio spreman da plati traženu sumu na ime nedeljnih primanja. Otuda, kako trenutno stvari stoje i kako tvrdi ostrvski list, Real je stavio šapu na tamnoputog Nemca i čeka samo zakonski rok (januar) da dođe u poziciju za potpisivanje predugovora.

Čelsi bi tako mogao da se nađe u ozbiljnom problemu jer daleko od novog ugovora je i Andreas Kristensen na koga je oko bacio Milan. Rosoneri ga vide kao zamenu za teško povređenog Simona Kjera i imaju u planu da po njega krenu već u zimskom prelaznom roku.


tagovi

Antonio Ridiger

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara