(©Reuters)
(©Reuters)

Čelsi je čekao ovakvog Hakima Zijeha: Najbolji na terenu, uz nagradu - gol za pobedu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 20:51

Odlična partija Marokanca u Malmeu i vredni bodovi Plavaca - 1:0

Stigao je u jeku velikih očekivanja, na leto 2020. godine za obeštećenje od 40.000.000 evra, ali u prvoj sezoni nije pružao ono što se od njega očekivalo. Tomas Tuhel ga je stoga gurnuo u drugi plan, što su između ostalog prouzrokovale i povrede, ali bi nakon ove večeri stvari mogle da krenu nabolje za Hakima Zijeha. Marokanac je bio najbolji na terenu u Malmeu, a za to je nagrađen pobedonosnim pogotkom u 56. minutu - 1:0 (0:0).

Plavci su sa ova tri boda napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu takmičenja i spokojni čekaju odlučujuće mečeve sa Juventusom i Zenitom, a Zijehu je ovo bio drugi pogodak u sezoni - prvi od meča u Superkupu Evrope sa Viljarealom 11. avgusta. Velike zasluge kod pobedonosnog pogotka idu i na račun Kaluma Hadson Odoija, koji je odlično probio na desnom boku posle dodavanja Kaja Haverca, oslobodio se svog čuvara, a onda na pravom mestu pronašao Hakima Zijeha.

Izabrane vesti

Odlični krilni vezista na pravi način je iskoristio izostanak Mejsona Maunta i Tima Vernera, a ne samo da je stvorio gol, već je bio mnogo agilniji od svih ostalih igrača svog tima. Imao je četiri udarca u okvir gola i stvorio četiri prilike pred protivničkim golom, što je duplo više od bilo kog igrača Plavaca.

Pored toga, nekadašnji igrač Ajaksa je ušao u istoriju marokanskog fudbala, pošto se izjednačio sa Mauranom Šamakom na vrhu liste najboljih strelaca Lige šampiona među svojim sunarodnicima sa osam postignutih golova, a slede Jusef En Nesjiri sa šest, Ašraf Hakimi i Nuredin Najbet sa po četiri.

Mogao je Tuhelov tim mnogo ranije da reši čitav posao, izbegne bilo kakvu neizvesnost i dođe do ubedljivijeg slavlja. U nadoknadi vremena prvog poluvremena veliku priliku imao je Kaj Haverrc, koji se spetljao, pa je Johan Dalin lagano ukrotio tu loptu. U drugom poluvremenu prvi je pripretio Ruben Loftus Čik, ali je opet odbranio čuvar mreže domaćeg tima.

Da nije bilo pobedonosnog gola, apsolutni tragičar utakmice bio bi Kaj Haverc, koji je u 78. minutu imao najbolju priliku na meču, izašao je sam pred Dalina, ali ga nije savladao. Sjajno je reagovao golman Malmea, ali igrači kao što je Haverc moraju da rešavaju ovakve situacije.

Na kraju, ekipa koja je imala 22 udarca ka protivničkom golu, od čega 10 u okvir, propustila je kolosalnu šansu i u trećem minutu nadoknade. Kristijan Pulišić je izbio sam pred gol domaćina, prevario Dalina, ali je otišao mnogo udesno i šutirao. Ipak, lopta je prošla pored leve stative Čelsijevog gola.

U poslednjih pet minuta na terenu našao se Veljko Birmančević, koji nije imao dovoljno vremena da utiče na dešavanja na terenu, pa je Malme ostao bez bodova nakon četiri odigrana kola, uz poražavajuću gol-razliku 0:12.

GRUPA H:

Malme - Čelsi 0:1 (0:0)

/Zijeh 56/

Juventus - Zenit (u toku)



tagovi

Hakim Zijeh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara