Čelsi više hteo da igra fudbal od Atletika i zasluženo je u četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 22:53

Tuhel nadmudrio Simeonea

Uspeo je Atletiko prošle sezone da napravi čudo na Enfildu i izbaci Liverpul ali ovoga puta mu Čelsi ništa slično nije dozvolio. Pobedu od 1:0 iz Madrida, Plavci su nadogradili još ubedljivijom (2:0) na Stamford Bridžu i prošli u četvrtfinale Lige šampiona. A za Atletiko ostaje borba u Primeri što je možda i maksimum ovog tima koji pokazuje sve veće limite.

Čelsi je u dva meča nadigrao Atletiko, pokazao da igra fudbal dostojan visokih ambicija u Ligi šampiona i zaslužio prolaz među osam najboljih. Atletiko je razočarao, nije pokazao ništa večeras i bila bi šteta da je Čolo nekako ’prevario’ Tuhela i eliminisao njegovu poletnu ekipu.

Izabrane vesti

Osim početnog presinga u nekoliko uvodnih minuta, Atletiko u prvom poluvremenu nije uradio ništa čime bi naznačio da je došao da pobedi na Stamford Bridžu. Nadao se poklonu ali mu ga Tomas Tuhel nije dao. Čelsi je lako rešio taj prvi nalet Madriđana i brzo preuzeo stvari u svoje ruke pa je posle 15 minuta igre imao loptu skoro 75 odsto vremena u svom posedu.

Brži i hitriji igrači Čelsija u prednjoj liniji su napravili velike probleme Atletiku u iznošenju lopte pa je Simeone bio u veliki problemima kako da dođe do toliko neophodnog gola. Čelsi je držao loptu, kružio i pokušavao ubacivanjima bočnih igrača, ali ni on nije uspevao da stvori zrelu šansu. Džejms je imao solidan pokušaj koji je završio pored gola i to je bilo sve za pola sata. Sve što je Atletiko imao su dva pokušaja da izbori penal. Suarez i Karasko su padali ali nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

I dok se Atletiko pitao kako da dođe do lopte i eventualno napadne, Čelsiju se otvorila kontra baš onakva kakvu bi Simeone poželeo. Kante je presekao loptu, Haverc pružio korak i proigrao Vernera na levom krilu koji je kroz noge Saviću poslao loptu na peterac za Zijeha. A i Marokanac je imao sreće da pogodio Oblaku između noge i ruke iako je to bila zicer situacija.

--------------------------------------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE

---------------------------------------------------------------------

Čelsi je kontrolisao loptu i rezultat do kraja poluvremena i bilo je jasno da je jednom nogom u četvrtfinalu. Atletiko je bio skoro bezopasan pa je Simeone morao da smisli nešto drugačije za drugo poluvreme jer ga je Tuhel potpuno nadmudrio.

Probao je Čolo promenom levog beka na poluvremenu, potom je uveo i Dembelea umesto neprimetnog Karaska, Dembelea umesto Suareza, Lemara umesto Tripijea... Ali se na terenu nije mnogo toga promenilo. Jeste Atletiko bio nešto agresivniji u drugom poluvremenu ali to nije donelo nikakve konkretne šanse. Sve što je Atletiko uspeo je da uspostavi balans na terenu. Ali problem Kolčonjerosa je što i kada imaju loptu u nogama, ne znaju šta će sa njom.

Na kraju je to bio onaj veštački pritisak i stihijski napadi, pokušaji iz prekida, ali rezultat se nije promenio. Kada je Savić isključen u 82. minutu zbog udaranja Ridigera, bio je to kraj svih Atletikovih nada i Plavci su mogli da se opuste... Na kraju je Čelsi duplirao vođstvo golom rezerviste Emersona u nadoknadi vremena. Takođe, posle kontre kao kod prvog gola.


tagovi

Hakim Zijeh

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara