Sa meča Čelsi – Ren (©Reuters)
Sa meča Čelsi – Ren (©Reuters)

Čelsi ne ume da primi gol i pouka za Sevilju: Kada imaš igrača manje, ubaci El Nezirija

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 22:56

Krasnodar pucao sam sebi u nogu

To je sada već ozbiljna serija! Čelsi nije još došao do samog vrha Premijer lige, progurao se do sedmog mesta, ali je uhvatio dobar vetar i sada mu preostaje da na tom talasu gura napred.

Peta utakmica uzastopno u kojoj Plavci nisu primili gol! Tri u Premijer ligi, a druga u Ligi šampiona. Ren je uradio sve u korist svoje štete večeras na Stamford bridžu, a timovi kao što je Čelsi su preozbiljni da takve darove ne bi oberučke prihvatili – 3:0.

Izabrane vesti

I sada Čelsijev trend izgleda ovako: protiv Sevilje i Mančester junajteda po 0:0, pa onda 4:0 u gostima protiv Krasnodara, kod kuće 3:0 u mrežu Barnlija i još 3:0 protiv Rena. Bilo je kritika na račun Frenka Lamparda na početku sezone, kada su Plavci zaista izgledali raštimovani, ali stvari polako dolaze na svoje i tim iz Londona igra sve bolje.

Ren je pripomogao Čelsiju. Prvi gol iz penala. Kontakta je bilo, ali jedanaesterac je možda prestrogo dosuđen. Timo Verner je čekao taj dodir da bi pao. Sa bele tačke je bio siguran.

Prelomni trenutak meča se desio u 41. minutu. Šut, lopta pogađa u ruku Dalbera i novi penal za Čelsi. A, fudbaler Rena, koji je skrivio oba penala, dobio je drugi žuti karton. Apsolutni tragičar, potrudiće se čovek da ovu utakmicu zaboravi što pre. Ponovo Verner sa loptom na kreču i ponovo gol.

Lako je bilo posle toga Plavcima da igraju i da kontrolišu utakmicu. Sve je bilo na njihovoj strani: čovek više na terenu i dva gola više na semaforu. Ali, automatizam takvih timova je da nema stajanja, lopta ih vuče napred, programirani su da napadaju. I naadao je Čelsi i došao do trećeg pogotka, prvog iz igre. Centaršut Džejmsa na peterac, pravo na stopalo Ejbrahamu, koji samo skreće fudbal u mrežu – 3:0. Sve je gotovo.

Sevilja je napravila veleobrt kod kuće protiv Krasnodara i napravila veliki korak ka plasmanu u prolećnu fazu takmičenja. Ruskom timu ostaje da se češka po glavi sa pitanjem kako može da se izgubi meč u kojem se povede 2:0, a na 2:1 protivnik ostane sa igračem manje.

Sevilja je, s druge strane, naučila bitnu lekciju: kada ostaneš sa fudbalerom manje na terenu, šalji u igru Jusefa el Nezirija! Napadač koji je zimus došao iz Leganesa u transferu vrednom 25.000.000 evra je u 60. minutu ušao u igru umesto Džordana, u 69. minutu je izjednačio na 2:2, a u 72. je doneo Sevilji vođstvo od 3:2! Vođstvo i pobedu.

Bikove iz Rusije stigla je kazna za potpuno defanzivnu postavku i to sa prednošću na semaforu i prednošću u broju igrača na terenu. Zvuči neverovatno da su Španci imali 66 odsto posed lopte i 22:8 odnos u šutevima na gol! Hteo je Krasnodar da se brani i na kraju je sam sebi iskopao rupu, jer je izjednačujući gol postignut posle velike greške u odbrani Bikova, Kajo je prodao čistu loptu na ivici šesnaesterca i En Neziri mu to nije oprostio.

Šokatno primljeni gol je toliko uzdrmao Krasnodar da je samo tri minuta kasnije primio još jedan. Ovog puta je Marokanac natrčao na odbitak posle slobodnog udarca i smestio ga u mrežu. Da je bilo publike na tribinama Sančeza Pishuana, ljuljale bi se u oduševljenju navijača crveno-belih.

LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

Sreda

Čelsi – Ren 3:0 (2:0)

/Verner 10p, 41p, Ejbraham 50/

Sevilja – Krasnodar 3:2 (1:2)

/Rakitić 42, En Neziri 69, 72 – Sulejmanov 17, Berg 21p/



tagovi

ČelsiJusef En-NesiriSeviljaKrasnodarRenLiga šampiona

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara