Ridiger i Tuhel (©Reuters)
Ridiger i Tuhel (©Reuters)

Čelsi sve bliži odluci da Ridigeru drastično uveća platu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 21:03

Nemac bi mogao da dobije oko 200.000 evra sedmično

Posle kategoričnog “NE“ na platu od 140.000 evra nedeljno, delovalo je da je Čelsi izgubio trku za potpis Antonija Ridigera u konkurenciji aždaja kao što su Real Madrid, PSŽ i Juventus. Dugo se spekulisalo da su upravo madridski Blankosi u pol poziciji da dovedu nemačkog reprezentativca na identičan način kao Davida Alabu prošlog leta, ali su priče ubrzo splasnule...

Ridiger se sada nalazi ni na čijoj zemlji iako je u ovom trenutku potpuno slobodan da pregovara sa svim zainteresovanim stranama o ugovoru na leto. Njegov polubrat Sar Senesi jeste bio u intenzivnim pregovorima sa Realom, posle čega se došlo do ćorsokaka i sada je izglednije da će uslediti nova runda razgovora sa Čelsijem. Dobro obavešteni mediji na Ostrvu tvrde da je Čelsi spreman da sedne za pregovarački sto sa Ridigerom i Senesijem, a što je najvažnije – spreman je da izdvoji novac približan onom koji nemački štoper traži.

Izabrane vesti

Naime, Ridiger je od Čelsija zahtevao 100 odsto veću platu, odnosno 220.000 evra sedmično što na Stamford Bridžu prvo nisu želeli da čuju, ali su se stvari drastično promenile. Ridiger je ostao prvi izbor Tomasa Tuhela i jedina konstanta Čelsijeve poslednje linije kojoj je na leto potrebno ozbiljno renoviranje. Kako je aktuelnom evropskom šampionu potrebno više od jednog pojačanja na štoperskim pozicijama – spekuliše se i o odlasku Andreasa Kristensena – sportski sektor je ipak shvatio da je mnogo isplativije dati Ridigeru ozbiljniju povišicu nego izdvojiti na desetine miliona evra za novo lice.

Subota, 13.30: (1,75) Mančester Siti (3,70) Čelsi (5,40)

Međutim, da bi do dogovora došlo i nekadašnji defanzivac Rome moraće da pristane na ustupak. Čelsi bi izdvojio oko 200.000 evra za platu, plus ozbiljan novac na ime svih bonusa za lična i timska ostvarenja. Podsetimo, Tuhel je nedavno novinarima na Ostrvu priznao da ne zna da li će Ridiger ostati, ali da bi on lično voleo da njegov miljenik ne menja sredinu zbog uloge koju ima i važnosti za celu ekipu. Upravo bi Tuhel mogao da odigra ključnu ulogu, jer u momentu kada transfer u Real više nije toliko izvestan kao pre mesec dana, Čelsijeve šanse rastu.

Trenutno je PSŽ najveća konkurencija Čelsiju, mada ako Matijs de Liht pređe u Barselonu mogao bi i Juventus ozbiljno da se umeša...



tagovi

Antonio RidigerČelsiZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara