Lukas Pijazon (©scbraga.pt)
Lukas Pijazon (©scbraga.pt)

Čelsijev fantom: Posle devet godina i 160 minuta na terenu otišao Lukas Pijazon

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 13:00

U Bragu

Trebalo je da bude sledeći veliki fudbaler iz Brazila, jurili su ga maltene svi najveći klubovi Evrope, na kraju je Čelsi dobio trku ispred Juventusa plativši Sao Paulu 7.500.000 evra ako računamo one retke bonuse koje je do sada aktivirao. Retke, jer Lukas Pijazon se na kraju ispostavio kao jedan od najvećih promašaja londonskih Plavaca, narodski rečeno: Čelsijev fantom.

I danas, konačno, posle devet i po godina i svega 160 minuta na terenu u prvom timu engleskog kluba Pijazon je napustio Stamford Bridž. Prethodno je raskinuo ugovor sa klubom i potpisao za Bragu, sve do 2025. godine.

Izabrane vesti

Navijači Čelsija pamtiće ga po tome što je ugovor potpisao na leto 2011. uz veliku pompu, stigao je kad je proslavio 18. rođendan 20. januara 2012, oduševljavao igrama u U18 i U23 selekciji, čak na debiju kod Andrea Villas-Boasa upisao asistenciju u pobedi nad Vulverhemptonom od 6:0 u Liga kupu, samo da bi zatim odigrao još protiv Mančester junajteda i u svom jedinom meču u Premijer ligi, protiv Aston Vile (8:0).

Posle toga serija pozajmica, Malaga, Vitese, Ajntraht Frankfurt, Reding, Fulam, Kjevi, Rio Ave… Već u Malagi, posle 14 utakmica bez gola, postalo je jasno da je sav taj “hajp” neosnovan, imao je doduše posle svetle trenutke u Viteseu, pa kod Slaviše Jokanovića u Fulamu – u onoj sezoni u kojoj je izboren povratak u Premijer ligu – ali utisak je bledeo, sve više i više, dok se na kraju Čelsi nije konačno ratosiljao njegovog ugovora.

Istini za volju, Pijazon će za šest dana proslaviti tek svoj 27. rođendan i svakako da ima on još vremena da pokaže da je ipak igrač za velika dela… Samo što bi to sad već bilo veliko iznenađenje, jer objektivno ima on svoje limite.



tagovi

Lukas PijazonZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara