Kendri Paez (foto: Youtube Pritscreen)
Kendri Paez (foto: Youtube Pritscreen)

Čelsijev paralelni univerzum: Koga briga što tim ne može da postigne gol, hajde da dovedemo još pojačanja

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 00:11

Londonski klub na pragu dogovora sa ekvadorskim Independijenteom oko transfera supertalentovanog 15-godišnjaka Kendrija Paesa od 20.000.000 evra!

Megalomanija umesto proračunatih poteza na fudbalskoj pijaci dovela je Čelsi na mesto gde se trenutno nalazi - na niske premijerligaške grane, na stub srama elitnog evropskog fudbala. Strovalio je londonski klub oko 330.000.000 evra ove zime ne popunivši ogromnu rupu na poziciji špica, a to je greška koju gazda Tod Boli i njegovo čedo skupo plaćaju.

Podsmeva se javnost Čelsiju što je na poslednjih gotovo 600 minuta fudbala postigao tek jedan pogodak. Ali kako objasniti da je velikan sa Stanford Bridža od 6. novembra samo šest puta zatresao mrežu protivničkih timova na 15 utakmica. Istina, trajala je pauza zbog Svetskog prvenstva u Kataru, ali Mančester Junajted je od tog istog 6. novembra postigao 51 gol (23 utakmice), Mančester Siti 39 pogodaka (19 utakmica), Arsenal 32 (16 utakmica), Liverpul 26 (18 utakmica), Totenhem 24 (17 utakmica).

Izabrane vesti

Jedino objašnjenje je da Čelsi obitava u nekakvom paralelnom univerzumu, gde se uspeh ne računa kroz broj osvojenih bodova, već kroz saldo kupljenih igrača i visine novčane naknade plaćene za iste. Tu je Čelsi neprikosnoveni šampion. Od leta 2022. godine utrošeno je 611.490.000 evra na 16-oricu igrača - nezapamćena brojka u istoriji fudbala. Pritom tu nije zaveden transfer talentovanog Čezarea Kazadeija iz Intera U19 tima Intera u U21 ekipu Čelsija vredan 15.000.000 evra.

I dok se na Stamford Bridžu sve raspada i puca po šavovima jer Grejam Poter niti je sposoban da tolike novopridošlice uklopi u kompaktnu celinu za nekoliko nedelje, niti ima adekvatnog golgetera, rukovodstvo ponovo razmišlja o... Pogađajte? Pa naravno, o novim kupovinama.

Iz Argentine, od novinara Sezara Luisa Merloa, istog čoveka koji je najavio transfer Aleksa Viga u Crvenu zvezdu stiže informacija da je Čelsi u poodmaklim pregovorima oko kupovine Kendrija Paesa, 15-godišnjeg veziste ekvadorskog Independijente del Valjea. Mora da je u pitanju vanserijski talenat jer se priča o obeštećenju od oko 20.000.000 evra za momka rođenog 2007. godine!?

Zaigrao je Paes već za prvi tim ekvadorskog velikana, postigao čak i debitantski gol, ali pitanje je šta će Čelsiju u ovom trenutku još jedno pojačanje u centralnom delu veznog reda za toliki novac. Kao da je zaboravio da je Enca Fernandesa učinio najskuplje plaćenim fudbalerom u istorji Premijer lige, da je 18-godišnjaka iz Vasko da Game Andreja Santosa, takođe centralonog vezistu platio 12.500.000 evra, da je za 18.000.000 evra iz Aston Vile stigao Karni Čukvuemeka i da Kasadei takođe igra na istoj poziciji.

Samo na tinejdžere Čelsi je od prošlog leta potrošio 96.590.000 evra i sada planira da dovede i momka koji će na Ostvro moći tek kada napuni 18 godina. Dakle, tek od leta 2025. godine.

Daleko od toga da je neka novina da evropski velikani namirišu supertalentovano dete na južnoameričkim terenima, te pohrle da ga što pre prisvoje. Real Madrid koji je u smiraj 2022. godine ulovio 16-godišnjeg Endrika za trenutno na papiru 35.000.000, a u budućnosti možda i duplo više novca, najsvežiji je primer. Ali Čelsi je toliko preterivao u poslednjih pola godine, a rezultati su toliko loši da je trenutno svaki potez na fudbalskom tržištu pod lupom javnosti.


tagovi

ČelsiIndependijente del Valje

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara