Lajvin Kurzava (Reuters)
Lajvin Kurzava (Reuters)

Čelsijevo hitno rešenje je... Četvrti bek Pari Sen Žermena!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 21:25

Plavci imaju novu ideju za Čilvelovu zamenu

Silom prilika, Čelsi se našao u nezavidnoj poziciji da ovog januara panično juri levog beka. Teška povreda Bena Čilvela za kojeg je sezona zavšena je naterala Čelsi da traži privremenu zamenu na levom boku.

Mnoga imena su procirkulisala do sada u medijima kao potencijalna rešenja. Najlogičnija opcija je bio Emerson Palmijeri, Čelsijev igrač na pozajmici u Lionu. Međutim, Francuzi nisu hteli da pre vremena okončaju pozajmicu koja traje do leta iako su Plavci čak bili spremni da plate za tu uslugu 4.000.000 evra. Pominjali su se i Luka Dinj koji je na kraju odabrao Aston Vilu, zatom Seržinjo Dest iz Barselone, Nikolas Taljafiko iz Ajaksa...

Izabrane vesti

A na kraju je izbor pao na Lajvina Kurzava iz Pari Sen Žermena. Francuz je potpuno van planova Maurisija Poketina u Gradu svetlosti i tek je četvrata opcija na levom beku iza Nunja Mendeša, Abdua Dijaloa i Huana Bernata. Ove sezone nije odigrao ni minut, a ima ugovor kao da je standardni prvotimac. PSŽ bi ga se rado rešio ali ostaje da se vidi kakav će biti Čelsijev predlog. Za sada se zna da Plavci žele Kurzavu na pozajmicu. Ali ne i u kojoj meri su spremni da preuzmu na sebe njegovu platu iz Pariza.

Čelsi će narednih početi pregovore sa Kurzavom i francuskim klubom i pokušati da nekadašnjeg reprezentativca Galskih petlova dovede na pozajmicu do kraja sezone. Ako ne uspe ni u ovoj misiji, Tomas Tuhel ima prinudno rešenje u vidu Brazilca Kenedija koji se vratio sa pozajmice iz Flamenga, nije klasičan bek ali može da odigra na toj poziciji.

Trenutno je Tuhelov jedini izbor na levom beku Markos Alonso, a s obzirom na broj utakmica u svim takmičenjima i sistem igre u kojem se od bekova očekuju ofanzivnije karakteristike, neophodno je da šampion Evrope dovede pojačanja na ovoj poziciji.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Lajvin Kurzava

Obaveštavaj me

Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara