(©Reuters)
(©Reuters)

Centurion Pedro srušio Hadrijanov zid: Lacio u 95. minutu do slavlja u Glazgovu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.23. | 22:58

Velika tri boda za Rimljane – 2:1

Podigli su Rimljani Hadrijanov zid da se odvoje od “varvara” sa severa, nisu ni hteli da idu u dalje osvajanje posle njega. Ali, večeras je “centurion” Pedro srušio zid i pokorio Škotsku. I to iz poslednjeg udarca na utakmici – u 95. minutu.

Lacio je slavio nasred Seltik parka, hladnim tušem polio je ceo stadion u Glazgovu – 2:1.

Izabrane vesti

Ozbiljno pati Lacio u novoj sezoni, bez “režisera” Milinković-Savića u sredini ne može ni da stvori čestiti pritisak na rivala, ni da kreira opasne napade iz minuta u minut. Zato pobede može da izbroji na prste jedne ruke. Delovalo je da ni večeras neće prići ni blizu pobede, iako je na semaforu stajalo 1:1 tokom celog drugog poluvremena. Ali, tu je stari lisac Pedro. Ušao je u igru u 84. minutu i to mu je bilo dovoljno da postigne pogodak vredan tri boda.

Kelti po običaju: prejaki za “kik-boks” u domaćem prvenstvu, preslabi na “rokenrol” Lige šampiona. Mnogo truda, mnogo znoja, mnogo “zujanja” oko šesnaesterca Italijana i na kraju – kazna. Rekli bismo – nezaslužena. Ali, takve stvari se ne pišu u koloni bodova.

Poluvreme je prošlo – po pola. Seltik je bolje otvorio utakmicu, razigrani Japanci Maeda i Furuhaši su pravili velike probleme Italijanima, a vrlo brzo je stigao i vodeći gol. Maestralnu akciju odigrao je škotski velikan, mat u tri poteza: Maeda je pokrenuo napad, završni pas je poslao O’Rajli, a matni udarac zadao je Furuhaši.

Mogao je Seltik samo pet minuta kasnije da duplira prednost, Maeda je bio u dobroj poziciji, nikog nije bilo između njega i golmana Provedela, ali je japanski reprezentativac požurio sa realizacijom, tukao je sa ivice šesnaesterca i to vrlo slabo, traljavo, nije dobro pogodio loptu, tako da je ta prilika propala.

Teško je Lacio dolazio do vazduha, nije uspevao da se poveže kako treba, pogotovo su poslednja dva pasa bila problematična. A, do izjednačenja je stigao – iz vazduha. Vesino se dobro snašao kod kornera, lopta je prešla crtu, iako mrežu nije dodirnula.

Posle toga se odmos snaga promenio, Italijani su došli do daha i uspeli da odbiju Seltik od svog šesnaesterca. Bilo je do kraja poluvremena udaraca sa obe strane, završilo se potpunom ravnotežom i po rezultatu i po statistici.

Bio je Seltik bolji tim u nastavku, samo što nije uspeo da stvori mnogo prilika za gol. Najinteresantniji momenat desio se u 81. minutu kada je Palma postigao pogodak. On ga je proslavio, krstio se, zahvaljivao bogu, pao na kolena, pokazao srce prstima… I onda je VAR pokazao da je bio u ofsajdu.

Brojale su se sekunde do kraja, da bi Pedro uzeo “pištaljku” sudiji iz usta i sam odsvirao – finito. Parabola glavom na drugu stativu – 2:1. Rimski bogovi su večeras bili jači od keltskih.


SELTIK – LACIO 1:2 (1:1)

/Furuhaši 12 - Vesino 29, Pedro 90+5/

Glazgov

Stadion: Seltik Park

Sudija: Donatas Rumšas (Litvanija)

Žuti kartoni: Filips, Palma (Seltik), Alberto, Kasteljanos, Vesino, Sepe (Lacio)

SELTIK (4-3-3): Hart – Džonston, Filips (od 62. Karter Vikers), Skejls, Tejlor – O’Rajli, Mekgregor, Hatate (od 72. Bernardo) – Maeda, Furuhaši (od 86. Oh), Jang (od 62. Palma)

LACIO (4-3-3): Provedel – Lacari (od 84. Marušić), Patrik, Romanjoli, Hisaj – Kamada, Vesino, Luis Alberto (od 68. Genduzi) – Anderson (od 68. Isaksen), Imobile (od 72. Kasteljanos), Zakanji (od 84. Pedro)

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

Grupa E

Atletiko - Fajenord 3:2 (2:2)

/Morata 12, 48, Grizman 45+3 - Ermoso 7ag, Hancko 34/

Seltik - Lacio 1:2 (1:1)

/Furuhaši 12 - Vesino 29, Pedro 95/



tagovi

SeltikLacioPedroLiga šampiona

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara