Plzen (©Reuters)
Plzen (©Reuters)

Česi slave Plzenj: Od jeseni 2025. direktno mesto u LŠ

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.04.24. | 21:25

Preskočena Škotska na UEFA rang listi

Odigrao je Plzenj kod kuće nerešeno sa Fjorentinom u četvrtfinalu Lige konferencije (0:0), pa je time smanjio sebi šanse da se u Italiji bori za prolaz dalje. Ali i taj remi se slavi večeras u fudbalskoj Češkoj.

Osvojeni bod omogućio je Češkoj da na UEFA rang listi zemalja preskoči Škotsku i zauzme deseto mesto. A, s obzirom na to da na su Škoti ostali bez predstavnika na međunarodnoj sceni, novih promena do kraja ove sezone ne može da bude.

Izabrane vesti

To onda znači da će Češka u jesen 2025. godine imati direktno mesto u Ligi šampiona. I zato je ovaj remi Plzena od ogromne važnosti. A, prvak Škotske će morati u kvalifikacije…

Od zemalja koje su ispod Češke na listi jedino još Grčka ima klubove u evro kupovima i to dva, ali je daleko od šansi da je stigne do kraja ove sezone.

Podsećanja radi, Srbija je ove sezone imala direktnog predstavnika u Ligi šampiona, Crvenu zvezdu, dok naredne jeseni će morati u kvalifikacije. A, za samo jednu sezonu Srbija je sa 11. pala na 19. mesto UEFA rang liste, gde će i završiti aktuelnu takmičarsku godinu.


tagovi

Plzenuefa koeficijent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara