Češki izvori: Olajinka je potpisao za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 19:33

Ugovor mu kreće od prvog jula

Čitali ste tokom današnjeg dana, na stranicama Mozzart Sporta, da je Crvena zvezda blizu angažovanja ofanzivca praške Slavije Pitera Olajinke. Dopuna naše informacije ove večeri stiže iz glavnog grada Češke. Tamo nemaju dilemu: najbolji strelac u istoriji Slavije, kada je reč o evropskim kupovima, igraće u narednom periodu za srpskog šampiona.

Prema informacijama Bleska, možda i najuticajnijeg medija kada je reč o dešavanjima u Slaviji i Sparti, Piter Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Ali se ove zime neće preseliti na Marakanu, već će mu ugovorna obaveza početi prvog jula.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je iskoristila zastoj u pregovorima oko novog ugovora između potencijalnog reprezentativca Nigerije i praške Slavije. Brzonogi krilni igrač, upotrebljiv i na poziciji napadača, stići na Marakanu kao slobodan igrač, kao pojačanje za Ligu šampiona. Očigledno da na Marakani nisu želeli da žure i angažuju ga već sada, pošto je plan da se maksimalno poverenje pruži Stefanu Mitroviću na poziciji krila. Crvena zvezda ima i dovoljan broj alternativnih rešenja.

Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. On će od prvog jula 2023. godine i zvanično postati član velikog srpskog kluba. On je prethodnih dana definisao uslove buduće saradnje sa Crvenom zvezdom, ali će Slavija imati dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamenu, pošto će Olajinka ostati na Eden stadionu narednih šest meseci“, piše Blesk.

Nigerijac ima 27 godina i jedan je od važnijih igrača češkog velikana u proteklih pet godina. Sa Slavijom je osvojio tri šampionske titule, odigrao 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije. Ono što je još važnije za crveno-bele jeste da je stekao i ogromno iskustvo u evropskim takmičenja, igravši grupne faze stva tri evropska takmičenja. Konkretno, sa Slavijom je u učestovao u elitnom takmičenju u sezoni 2019/2020. kada se praški klub osvojio dva boda u "grupi smrti" sa Interom, Barselonom i Dortmundom.

Olajinka je najkonkretniji bio protiv italijanskog giganta, protiv koga je zabeležio gol i asistenciju dva međusobna meča (1:1 i 1:3), a pet puta na šest utakmica je odigrao svih 90 minuta. U Ligi Evrope je ostvario 19 utakmica i zabeležio po dva gola i dve asistencije, dok je najubojitiji bio u Ligi konferencije, gde je na 16 utakmica postigao šest golova, uz dve asistencije. U ovoj sezoni Olajinka jetakođe na visokom nivou, pošto je odigrao 23 utakmice i postigao 11 golova, uz četiri asistencije u svim takmičenjima.


tagovi

Piter Olajinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara