Van Gal (© Reuters)
Van Gal (© Reuters)

Četiri godine nikog nije trenirao, otišao u penziju, sad se nudi da bude selektor

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.12.20. | 14:40

Luj van Gal u akciji

Zagazio je Luj van Gal u 70. godinu, ali bez fudbala ne može. Prema poslednjim informacijama iz Južne Amerike, legendarni Holanđanin je kandidat za selektora Čilea.

Ništa ne bi bilo čudno da marta 2019. Van Gal nije objavio odlazak u penziju. Sad bi da se iz nje vrati, pa se, ako je verovati medijima u Čileu, sam sebe preporučio za glavnokomandujućeg tamošnje reprezentacije. Ne lično, nikad se to tako ne radi, već preko posrednika ispipava teren, meri šanse da se vrati u akciju.

Izabrane vesti

Pozvao me njegov zastupnik i ponudio Van Gala. Dobio sam njegovu biograFiju“, kratko je saopštio Horhe Jungue, tehnički direktor Fudbalskog saveza Čilea, u potrazi za selektorom, jer je Reinaldo Rueda dobio poziv da se vrati u Kolumbiju i preuzme brigu o Kafeterosima, koji su se prošlog meseca rastali sa Karlosom Keirošom.

Teško je proceniti kolike su šanse Van Gala i koji su kriterijumi za izbor, ali valja pomenuti da su procurela imena još dvojice kandidata. Obojica su Argentinci: Hose Pekermana (slobodan) i Arijel Holan (vodi Univerzidad Katoliku).

Što se Luja van Gala tiče, u karijeri je vodio Ajaks, Barselonu, AZ Alkmar, Bajern i Mančester junajted, kao i državni tim Holandije, ali od 2016. – nikog.


tagovi

Čilereprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalreprezentacija ČileaLuj van Gal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara