Leandro Dijaz i Karlos Labrin (©AFP)
Leandro Dijaz i Karlos Labrin (©AFP)

Četvorostruki prvak Južne Amerike pred imperativom, Audaks Italijano u iluziji

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.03.22. | 22:50

Kvalifikacije za Kopa Libertadores: Estudijantes juri zaostatak u osnosu na rivala iz Čilea (0:1) za plasman u treće kolo

U potrazi za povratkom Estudijantes iz La Plate noćas na stadionu Horhe Luis Irši dočekuje čileanski Audaks Italijano, u utakmici koja je deo revanša druge faze kvalifikacija za grupnu fazu Kopa Libertadores. Čileanci su u prvom meču na svom terenu pobedili minimalnim rezultatom. Na taj način će u slučaju novog uspeha ili čak remija moći da prođu u poslednju fazu kvalifikacija. Argentinci, pak da bi preokrenuli situaciju, moraju da pobede sa dva ili više golova razlike. Ako ostvare minimalan trijumf, pobednika će da odluče jedanaesterci.

Utakmica na čileanskom tlu bila je izuzetak od dobrog starta Estudijantesove sezone u argentinskom Liga kupu, turniru koji otvara kalendar za 2022. godinu u zemlji Gaučosa. Klub iz La Plate je zabeležio tri pobede u takmičenju pre susreta sa Audaks Italijanom u prvoj utakmici kvalifikacija za Kopa Libertadores, čime je zadržao je maksimalan učinak u lokalnom sporu.

Izabrane vesti

U nedelju, 27. februara, igrajući kod kuće za četvrto kolo turnira, slavio je i protiv Arsenala iz Sarandija 3:2, a svih pet golova viđeno je u drugom delu susreta. Studenti su na tom meču u svom posedu loptu držali duže od 60% vremena čime su stvorili više šansi, a bili su i superiorniji u broju šuteva ka protivničkom golu.

01.30: (1,37) Estudijantes (4,20) Audaks Italijano (9,00)

Matijas Pelegrini je prvi postigao gol posle pet minuta drugog dela igre. Tri minuta kasnije, Ibanjez je gostima doneo izjednačenje. Estudijantes je ponovo poveo u 22. minutu, kada je Dijaz ubacio loptu u mrežu Marina Anduhara. Međutim, opet je samo tri minuta kasnije Lomonako vratio izjednačenje Vijaduktosima. Mauro Boseli, koji je aktiviran u 73. minutu sa klupe kao zamena za Kastra, postigao je pobedonosni gol pet minuta po ulasku na teren. Sakupivši 12 mogućih bodova, Estudijantes je trenutno lider u Grupi B sa šest bodova prednosti u odnosu na Urakan, koji zauzima peto mesto i prvi je klub van zone kvalifikacija za drugu fazu Liga kupa.

Za noćašnje sučeljavanje, napadač domaćih Alan Marineli je izostavljen sa spiska. Razlog tome je isključenje u prvoj utakmici u Čileu i sada će morati da odsluži suspenziju. To nije veliki gubitak, jer je 22-godišnji sportista obično rezervista i nastupio je tek u poslednjim minutima sukoba.

Audaks Italijano će imati dva izostanka u odnosu na prvu utakmicu, u kojoj je postigao gol posle samo šest minuta u uvodnom periodu preko Horhea Aleksisa i zadržao je tu prednost do kraja. Od 78. minuta čileanska ekipa bila je nekompletna. Tada je posle drugog žutog kartona isključen defanzivac Nikolas Fernandez, a samo pet minuta kasnije na red je došao i Fabijan Tores, koji je za razliku od svog kolege defanzivca, zaradio direktan crveni karton.

-------------------------------

Sve utakmice kvalifikacija za Kopa Libertadores možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Ipak, kada se sve uzme u obzir, nije napravljena veća šteta. Estudijantes, koji je igrao bolje u završnim minutama meča, na kraju nije stigao do izjednačenja, ali će ti igrači biti izostavljeni na revanš meču, čime će definitivno oslabiti defanzivni sektor. Obojica su nosioci odbrane, koji ide suprotnom putanjom od Argentinaca u odnosu na nacionalni turnir. Dok klub iz La Plate ima maksimalan učinak u svom lokalnom takmičenju, Audaks Italiano je još bez pobede u prvenstvu Čilea 2022.

U subotu, 26. februara, iako je igrao kod kuće, poražen je od Antofagaste sa ubedljivih 3:0 u četvrtom kolu turnira. Rival, koji je tokom sukoba stvorio devet šansi za šut, tri je poslao u mrežu Munjoza Almarza. Ledezma je prvi postigao gol u 25. minutu. U 37. je Oreljana nastavio niz, a u 51. minutu završio ga je Telo Meri. Sa jednim bodom (remi i tri poraza), Audaks Italiano je na 16. i poslednjoj poziciji na tabeli čileanskog prvenstva. Bod ispod Kokimba, koji zauzima 14. poziciju i iznad je zone ispadanja.

U prvom meču, izabranici Ronalda Fuentesa ostvarili su napornu i mučnu pobedu protiv Estudijantesa, gde su čak završili i sa dva igrača manje. Tim iz La Floride je svestan da će, iako dolazi sa minimalnom prednošću na utakmicu, teško da sačuva gol protiv argentinskog tima koji zna kako se igra u Kopa Libertadores (četiri puta je bio šampion).

Sa druge strane, pokazujući da ima konzistentniji tim, Estudijantes ima imperativ pobede protiv čileanskog predstavnika i sve će učiniti kako bi se domogao treće i završne faze kvalifikacija koja će odrediti poslednje klubove koji će se plasirati u grupnu fazu Kopa Libertadores.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 2. KOLO

Utorak

Monagas - Everton 1:0 (0:0) /prvi meč 0:3/

/Gonzales 46/

Sreda

Fluminense - Miljonarios 2:0 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Vilijan 61, Arijas 73/

Strongest - Plaza Kolonija 3:0 (2:0) /prvi meč 0:2/

/Amaral 2, Prost 6, 59/

23.15: (3,60) Guarani Asunsion (3,15) Amerika Mineiro (2,05) /prvi meč 1:0/

23.15: (1,60) Universidad Katolika (3,70) Bolivar (5,40) /prvi meč 1:1/

Četvrtak

01.30: (1,37) Estudijantes (4,20) Audaks Italijano (9,00) /prvi meč 0:1/

01.30: (3,20) Universitario (3,10) Barselona (2,25) /prvi meč 0:2/

Petak

01.30: (1,62) Atletiko Nasional (3,60) Olimpija (5,40) /prvi meč 1:3/

*** kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresEstudijantes La PlataAudaks Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara