Foto: Reuters
Foto: Reuters

Četvrtoligaš skupo prodao kožu: Korintijans tek posle penala do treće runde Kupa Brazila

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.03.21. | 04:51

Trofejni klub iz Sao Paula eliminisao člana Serije D

Znatno teže nego što se to očekivalo Korintijans je eliminisao Retro i plasirao se u narednu rundu najmasovnijeg takmičenja u Brazilu. Trofejni klub iz Sao Paula, kao nominalni domaćin u Rio de Žaneiru je dočekao člana Serije D, četvrtog ranga takmičenja, a za mesto među 32 ekipe izborio se tek nakon jedanaesteraca pošto je posle 90 minuta igre rezultat bio 1:1.

Korintijans je do vostva stigao u 19. minutu golom Otera iz idealno izvedenog slobodnog udarca. Vezni fudbaler poslao je neodbranjivu loptu preko živog zida u sam rogalj, a golman Retra paradom je samo ulepšao prvi pogodak fudbalskog arhitekte još od 13. decembra kad je doneo minimalni trijumf nad gradskim rivalom Sao Paulom (1:0).

Izabrane vesti

Gpol zaostatka nije obeshrabrio četvrtoligaša koji je posle dve stpopostotne šanse Korintijansa u drugom poluvremenu odgovorio golom Silve u 83. minutu nakon kornera. Udarac glavom 23-godinjeg napadača Retru je vratio nadu i doneo penal ruulet na kojem su ipak bolji bili igrači trofejnog tima iz Sao Paula.

Već na početku serije jedanaesteraca Želson je pogodio prečku, a kako su svi izvođaći za domaćina bili precizni, Korintijans je eliminisao i drugi tim iz Serije D u Kupu Brazila pošto je prethodno bio bolji od Salgeira (3:0).

KUP BRAZILA - 1/32 (JEDAN MEČ)

Subota

Korintijans - Retro 1:1 (1:0) posle penala 5:3

/Otero 19 - Silva 83/

1/64 (JEDAN MEČ)

19.30: (3,70) Gojanezija (3,20) CRB (2,00)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Kup BrazilaKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara