Čiko Da Kosta proslavlja drugi gol na meču
Čiko Da Kosta proslavlja drugi gol na meču

Čiko Da Kosta digao Asunsion na noge, Guarani više nije nepobediv - VAR poništio gol u 90+4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 03:58

Sol de Amerika uradio nešto što niko nije od početka Klausure

Vreme velikog zadovoljstva u predgrađu Asunsiona, ujedno i razočaranja. Sol de Amerika uradio ono što niko nije od početka Klausure: pao je štit Guaranijeve nepobedivosti!

Dugo je odolevao slavni klub iz komšiluka, ali je po prvi put ove sezone morao da prizna da je neko drugi bio bolji. Posle šest pobeda i tri remija, Guarani je položio oružje. Sol de Amerika dobio je lokalni derbi rezultatom 2:1 (1:1) u izuzetno napetom, emocijama nabijenom susretu koji je doneo prilično iznenađenje.

Izabrane vesti

Na usnama navijača Sola je Fransisko Da Kosta! Brazilac je sa dva pogotka naneo Guaraniju taj prvi poraz u prvenstvu i onemogućio ga da uveća prednost na vrhu tabele na čak osam bodova. Čiko Da Kosta je gol za vođstvo domaćina postigao bukvalno iz prvog ozbiljnijeg šuta ka golu. Igrao se 16. minutu utakmice kada je potvrdio da je u dobrom raspoloženju dočekao susret. Guarani je konačno postao ranjiv.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Trener gostiju Fernando Hubero naredio je svojim igračima da krenu napred kako bi što pre stigli do izjednačenja i tako potpuno otvorili utakmicu. Pogodak je stigao nekoliko trenutaka pre kraja prvog poluvremena. Alberto Kontrera je savršeno centrirao za Markosa Kaseresa i spojio ga sa golom za 1:1.

U nastavku utakmice šanse su se ređale na obe strane, ali se domaćin poslednji smejao. Po ugledu na svog protivnika pred kraj poluvremena Viktor Ajala je u 53. minutu poslao upotrebljiv centaršut iz kornera kojim je pogodio Da Kostu “u trepavicu“, a ovaj udarcem glavom vratio Solu prednost.

Tu nije bio kraj uzbuđenju, pošto je Guarani forsirao napad za napadom u potrazi za novim izjednačenjem. I stigao je do istog u četvrtom minutu nadoknade posle gola Alfija Ovijeda, ali je glavni sudija meča Huan Gabrijel Benitez isti ubrzo poništio zbog ofsajda Danijela Keka Vilalve.

Ovim porazom Guarani je ostao šansu najbližem pratiocu Seru Portenju da zaostatak umanji na manje od pet bodova...

PARAGVAJ 1, KLAUSURA – 10. KOLO

Utorak

Sol de Amerika - Guarani 2:1 (1:1)

/Da Kosta 16, 55 – Kaseres 44/



tagovi

Fransisko Da KostaParagvaj 1GuaraniSol de Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara