Rodrigo Pineiro slavi gol (©AFP)
Rodrigo Pineiro slavi gol (©AFP)

Čile: Espanjola u poteri za liderom, Kokimbo ima najgoru odbranu u ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 23:05

Primera divizija: Povratnik u elitu dočekuje tim iz Santijago de Čilea koji bi trijumfom bar na dan izbio na čelu tabele

Dva giganta iz Santijago de Čilea, Universitad Katolika i Universitad Čile tek su na 10, odnosno 11. mestu u Primera diviziji. Kolo Kolo je lider, ali ima samo dva boda više od najbližih pratilaca, Nublensea i Union Espanjole.

U prvom meču 14. kola, Kokimbo noćas (01.00) dočekuje još jedan tim iz prestonice, Union Espanjolu. Gosti bi u slučaju pobede prenoćili na prvom mestu i pretekli Kolo Kolo, jedinog šampiona Južne Amerike iz ove države.

Izabrane vesti

Domaćin je u lošoj formi, ima dva vezana poraza i očekuje ga verovatno borba za opstanak. Kokimbo se ove sezone vratio u najbolju ligu. Najpoznatiji igrač ovog tima je nekadašnji čileanski reprezentativac Esteban Paredes. Od 16 golova ove sezone, čak devet je delo Džoea Abriga. Odbrana crno-žutih je ubedljivo najgora u ligi, primila je čak 24 gola.

01.00: (3,00) Kokimbo (3,20) Union Espanjola (2,30)

Od mogućih poslednjih 18 bodova, Espanjola je osvojila 14. Na kormilu ovog tima sedi već godinu dana Sesar Bravo. Prvi strelci tima su Leandro Garate i Rodrigo Pineiro sa po četiri pogotka, dok su najbolji pakeri Bastijan Janez i Viktor Mendez sa po tri asistencije.


tagovi

Južna AmerikaČile 1ČileUnion EspanjolaKokimbo Unido

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara