Martin Palermo (©Reuters)
Martin Palermo (©Reuters)

Čile: "Loko" Palermo u problemu, crna serija Kurika

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.05.21. | 23:15

Primera divizija: Ekipa koju s klupe predvodi legendarni Argentinac bez trijumfa sedam kola. Noćas dočekuje Union Espanjolu koja je bez poraza četiri meča

Legendarni Argentinac Martin Palermo sa 236 golova je najbolji strelac u istoriji slavne Boke Juniors. Tresao je mreže kao od šale u dresu velikana iz Buenos Ajresa i za Gaučose, ali je najviše ostao upamćen po tri promašena jedanaesterca na jednom meču. U pitanje je utakmica Kopa Amerike 4. jula 1999. godine između Kolumbije i Argentine. "Loko" Palermo je uspeo da uradi nešto što nikom nije uspelo.

Posle kraja igračke karijere, legendarni Gaučos se okušao u trenerskim vodama, ali ne može da se pohvali da je ostavio neki dubok trag. Vodio je klubove u otadžbini - Godoj Kruz i Arsenal Sarandi, Pačuku u Meksiku, a u Čileu je bio za kormilom Union Espanjole. Od prošle godine seo je na klupu malenog čileanskog kluba, člana najbolje Primere divizije, Kurika Unida.

Izabrane vesti

Ne ida dobro Palermu u drugom mandatu u Čileu. Njegov klub je na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo šest pobeda, odnodno jednom pobedom u osam kola. Trijumf je ostvaren na startu sezone, u prvom kolu, krajem marta protiv Melipilje na svom terenu sa 2:0. Posle toga post koji traje više od dva meseca.

02.00: (2,60) Kuriko Unido (3,20) Union Espanjola (2,60)

Kuriko Unido kod kuće noćas (02.00) dočekuje bivši Palermov klub Union Espanjolu u prvom meču devetog kola. Gosti su loše krenuli u novom šampionatu, ali prošle godine četvrtoplasirani tim Primere divizije se budi. Vezao je dve pobede, a četiri meča u nizu nije poražen.

Gosti imaju trenutno najboljeg strelca u Čileu, Urugvajca Kristijana Palasiosa koji je postigao pet golova. Fudbaleri Kuriko Unida postigli su sedam pogodaka ove sezone, a skoro polovina je delo Pabla Para. On je tri puta zatresao mreže rivala u novom šampionatu Čilea. Kuriko mnogo bolje igra na svom stadionu gde je osvojio svih šest bodova, dok je na gostovanjima zabeležio sva četiri poraza.

Kada igraju ova dva tima mreže se često tresu. Na pet poslednjih utakmica Kurika i Uniona Espanjola dolazila je kombinacija GG3+. Ekipa iz Santijago de Čilea je dobila četiri prethodna meča protiv Kuriko Unida.

Koliko je tradicija međusobnih duela uz Union govori podatak da na 10 utakmica u prethodnih 12 godina tim koji s klupe predvodi Martin Palermo je osvojio samo bod, i to krajem februara 2018. godine kada je bilo 4:4.

Start šampionata Čilea je veoma izjednačen. Prvih šest ekipa je na samo bod razlike, a na čelu je trenutno Nublense, ekipa koja se ove godine vratila u elitni rang čileanskog fudbala.


tagovi

Južna AmerikaČile 1ČileUnion Espanjolamartin palermo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara