Juri Tilemans (Reuters)
Juri Tilemans (Reuters)

Čistka u Lesteru: Odlaze sedmorica, među njima i Tilemans

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 20:26

Očekivan epilog

Zvuči bombastično ali je zapravo i očekivano: Sedmorica odlaze kao slobodni igrači iz Lestera. Posle ispadanja u Čempionšip ovo nije iznenađujući epilog...

Tabor Lisica će do kraja meseca bez obeštećenja napustiti: Juri Tilemans, Čaglar Sojundžu, Rajan Bertrand, Ajoze Perez, Danijel Amarti, Namapliz Mendi i Tete.

Izabrane vesti

Za Sojundžua se još pre završnice u borbi za opstanak znalo da napušta tabor Lisica. On je još zimus postigao dogovor sa Atlatikom iz Madrida i uskoro će biti i promovisan na Metropolitanu.

Najzvučnije ime među slobodnim igračima je Juri Tilemans, belgijski vezista kojeg su ne tako davno jurili najveći premijerligaški klubovi. Ali poput Lestera i njegova forma je u velikom padu u poslednje vreme i najrealniji scenario je da pojača Aston Vilu koja je pokazala najozbiljniji interes.

Nekadašnji Čelsijev bek Rajan Bertrand je gotovo zaboravljen u poslednjih godinu i kusur dana, imao je pauzu od 16 meseci bez minuta na terenu i pitanje je ko će biti zainteresovan za njega.

Vezista Nampaliz Mendi je došao u klub posle one senzacionalne titule 2016. godine da zameni Ngola Kantea ali nikada nije dostigao te visine. Za njega se interesuje turski Bešiktaš. Baš kao i za univerzalca Danijela Amartija koji je došao u klub u januaru 2016. i bio deo šampionskog tima u drugom delu sezone.

Brazilsko krilo Tete je zimus stigao u Lester na pozajmicu iz Šahtjora i on će se vratiti u ukrajinski klub sa kojim je pod ugovorom.

Španski napadač Ajoze Perez je Englesku stigao pre devet godina, pre Lestera je igrao u Njukaslu, a drugi deo ove sezone proveo na pozajmici u Betisu. Želi da ostane u Španiji i moguće je da ga klub iz Sevilje otkupi. Interesuje se i Viljareal.

Ugovor sa Lesterom je istekao i kapitenu Džoniju Evansu, ali mu je ponuđen nastavak saradnje i čeka se njegov odgovor.  

Najveće je pitanje šta će biti sa prvom zvezdom tima Dejmijem Vardijem koji je simbol kluba. On je jedini preostali član startne postave šampionskog tima iz 2016. i uprkos činjenici da ima 33 godine, mnogi premijerligaši bi ga rado videli u njihovom dresu.

Najtraženiji igrač Lestera je svakako reprezentativac Džejms Medison. Reprezentativac Engleske košta oko 40.000.000 evra a Njukasl i Totenhem trenutno deluju kao najozbiljniji kandidati za njegov potpis.


tagovi

Danijel AmartiTeteAjoze PerezLetnji prelazni rok 2023Čaglar SojundžuRajan BertrandNampalis MendiJuri Tilemans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara