Pedro, Džeko, Pastore, Peres (Foto: Reuters, AFP)
Pedro, Džeko, Pastore, Peres (Foto: Reuters, AFP)

Čistka u Romi: Stariji od 30 na leto mogu da idu, sigurni samo Smoling i Mhitarjan

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 14:18

Dan Fridkin i Tijago Pinto žele da podmlade ekipu

Imenovanjem Tijaga Pinta za novog generalnog direktora u januaru, Roma je krenula u reformu tima za narednu sezonu. Jedan od glavnih zadataka pomenutog Portugalca i vlasnika kluba Dana Fridkina u izvršenju cilja jeste podmlađivanje ekipe, piše Gazeta delo Sport.

Konkretno, na Olimpiku su odlučili da se reše svih fudbalera starijih od 30 godina, uz izuzetak Krisa Smolinga i Henrika Mhitarjana, koje bi Paolo Fonseka želeo da zadrži u timu i za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Jedan od onih koji bi mogli da napuste Olimpiko jeste Pedro. Pomalo iznenađujuće, jer Španac je imao odličan start sezone (po tri gola i asistencije na prvih sedam utakmica u prvenstvu), ali su ga u početkom aktuelne godine usporile povrede (13 utakmica i jedan gol u 2021.) što je njegovu budućnost u Rimu i dovelo pod znak pitanja, iako ima važeći ugovor i za narednu sezonu.

18.45: (1,55) Dandok (3,60) Fin Harps (6,25)

Neizvestan je i ostanak Edina Džeka. Bosanski nadapač takođe ima ugovor na još godinu i po dana, ali milanski list napominje da se njegov odnos sa Fonsekom pogoršao, te bi nezavisno od sudbine Portugalca, o čijoj se smeni prečesto pisalo ove sezone, mogao da napusti glavni grad Italije.

Trojici fudbalera, Antoniju Miranteu, Žuanu Žesusu (u junu puni 30 godina) i Brunu Peresu ugovor ističe na leto, a kako nijedan nije u ozbiljnijim Fonsekinim planovima, neće im biti ponuđen nastavak saradnje. Sa Miranteom to nije bio slučaj, početkom sezone imao je ponudu za produžetak ugovora, ali se situacija promenila u međuvremenu i njegov ostanak više nije prioritet na Olimpiku.

Među precrtanima su i Federiko Facio, Davide Santon i Havijer Pastore, koji se takođe na marginama tima, pa iako imaju nešto dugoročnije ugovore, sva trojica razmišljaju da na leto napuste Olimpiko.

Očigledno je da Fridkin ima plan da podmladi Vučicu i sakupi novac za pojačanja. Jedno od njih mogao bi da bude Borha Majoral, kojeg bi rimski klub na kraju sezone mogao da otkupi od Reala.


tagovi

RomaEdin DžekoAntonio MirantePedroHenrik MhitarijanKris SmolingHavijer PastoreŽuan Žesus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara